Povežite se sa nama

Kultura

Bitef zona – 8 predstava u junu

Objavljeno

on

Foto: Promo

Letnja scena Bitef teatra na otvorenom iz Beograda u okviru programa “Bitef zona” pružiće publici poklon od osam besplatnih predstava na otvorenom – gostujućih teatara iz cele Srbije.

Program “Bitef zone” nosi naziv “Građanin heroj”. Ovaj mini festival otvorila je predstava “Žene iz Troje” od Euripida.

Program “Građanin heroj” ima u svom sadržaju predstave o građanskom herojstvu, a direkcija ove manifestacije smatra da je i samo besplatno gostovanje svih komadaza publiku – herojski čin u kulturi.

Na Pozornici na trgu kod Bitef teatra, Letnja scena na samom Skveru Mire Trailović 11. juna će predstaviti diplomski ispit studenata Fakulteta savremene umetnosti (FSU) u Beogradu sa komadom “4 boje pištolja”, prema filmskom scenariju “Ulični psi” Kventina Tarantina.

Naredni dan (12.06.) je rezervisan za gostovanje Narodnog pozorišta iz Leskovca u koprodukciji sa NP Priština, koji će igrati dramu “Ako se probudiš ili kao da je važno” Isidore Milosavljević, reditelja Nenada Todorovića, gde je dramaturg Željko Hubač.

Predstave o građanskom herojstvu

“Reflektor teatar” veče kasnije će imati projekciju filma “Mogućnost promene: Ivo Lola Ribar” Ivana Stojiljkovića, dok će 18. juna Kruševačko pozorište u koprodukciji sa kolektivom “Art tema” prikazati scensko delo “I svaki put kao da je prvi” prema komadima “Tašana” i “Koštana” i pripovetkom “Pokojnikova žena” Bore Stankovića.

Ako dugo gledaš u ponor” naziv je drame Zlatka Pakovića, koji potpisuje ovaj autorski projekat u koprodukciji Kulturnog centra i Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara, a igra se 19. juna.

Master ispit glumice Sofije Mijatović “Kiseonik” prema drami ruskog pisca Ivana Viripajeva i u režiji Milje Mazarek na repertoaru je 20. juna. Mentor je reditelj Boris Liješević, a uz Sofiju u toj duo drami igra i Miloš Lazarov.

Kolektiv “Hleb teatar” iz Beograda prezentovaće 26. juna projekat “Telo pamti” prema dramaturgiji i režiji Sanje Krsmanović Tasić.

Nakon nedavne premijere drame “U čeljustima medveda” gde igraju Marija Bergam i Damjan Kecojević, Bitef teatar u svojoj produkciji završava sezonu 27. juna novim autorskim projektom muzičara Marka Grubića (grupa “Vroom”) i Milene Bogavac – “Udarna vest (O medijima i strahu)”.

Za sam kraj druženja sa “Bitef zonom” 29. juna gostuje Institut za umetničku igru iz Beograda kao završna predstava BELEF festivala “Sklonište” (Shelter), prema konceptu i režiji Kristofa Beranžera i Džonatana Pranla Deskursa, u izvođenju studenata tog Instituta.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Preminula Marina Tucaković

Objavljeno

on

Tekstopisac Marina Tucaković preminula je danas u 67. godini nakon teške bolesti, potvrđeno je Tanjugu.

Tucaković je autor mnogobrojnih muzičkih hitova, a sarađivala je i sa mnogim zvezdama pop scene na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Sponzorisano

  • Amazonija

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu