Povežite se sa nama

Razne vesti

„Barock Party“ 15. aprila na Kolarcu

Objavljeno

on

Foto: Milan Bašić

Pijanistkinja Tamara Stefanović, sopran Katarina Jovanović i flautista Ljubiša Jovanović održaće koncert pod nazivom „Barock Party“ 15. aprila u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Na programu su dela majstora baroka – Baha, Skarlatija, Ramoa i Kuprena, a umetnici žele da u teškom vremenu nevremena usled pandemije ožive bar na jedno veče nezamenljiv kontakt između muzičara i svoje publike.

Izvanredna pijanistkinja Tamara Stefanović nastupa u najpoznatijim svetskim koncertnim dvoranama, kao što su njujorški Karnegi hol, Berlinska filharmonija, Koncertgebau Amsterdam, Santori hol u Tokiju i londonska dvorana Rojal Albert hol i Vigmor hol. U njenom bogatom repertoaru koji obuhvata dela od baroka do savremene muzike izdvaja se saradnja sa najvećim kompozitorima našeg vremena poput Buleza i Kurtaga. Snimak Bulezovih kompozicija sa Londonskim simfonijskim orkestrom, kao i solistički album Influences spadaju u najbolje ocenjene albume klasične muzike u svetu poslednjih godina. Tamara Stefanović je gostujući profesor na Kraljevskoj akademiji za muziku u Londonu.

Foto: Milan Bašić

Katarina Jovanović, vanredni profesor solo pevanja na FMU u Beogradu je pobedom na konkursu Montserrat Caballé širom otvorila vrata međunarodne karijere. Prvi koncert je održala na Kolarcu i od tada je ovoj dvorani čudesne akustike posvetila brojne umetničke projekte i izvođenja. Izuzetnim talentom i širokim obrazovanjem pleni pažnju ljubitelja muzike širom sveta. Katarina Jovanović je 2014. godine proglašena za Viteza umetnosti i književnosti od strane Ministarstva kulture Francuske.

Foto: Milan Bašić

Ljubiša Jovanović, redovni profesor flaute na FMU u Beogradu, umetnički rukovodilac Lola klasik ansambala i Dečije filharmonije, osnivač i predsednik festivala BUNT i orkestra Kamerata Serbika, spada u umetnike bogatih i raznovrsnih aktivnosti u Srbiji i inostranstvu. Održao je više od 1.500 koncerata. U digitalnoj arhivi koncerata na Kolarcu zabeleženo je da je kao solista u ovoj dvorani nastupio 101 put u periodu 1979-2020.godine.

Koncert će biti održan u skladu sa propisanim epidemiološkim merama u borbi protiv kovida.

Cena ulaznice je 500 dinara.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Program 28. Festivala evropskog filma Palić

Objavljeno

on

Nečista krv / Foto: Promo, dozvoljeno objavljivanje

Ovogodišnje, dvadeset osmo izdanje Festivala evropskog filma Palić, biće održano u tradicionalnom festivalskom terminu, od 17. do 23. jula na Paliću i u Subotici.

Festival se ove godine održava na više lokacija među kojima su jedinstvena Letnja pozornica na Paliću, kao i bioskopi Eurocinema, Abazija i Lifka.

Glavnu takmičarsku selekciju ovogodišnjeg Festivala evropskog filma Palić čini 12 evropskih filmova. Na programu će se naći film „Dnevnik iz Gvantanama” britanskog reditelja Kevina Mekdonalda sa dvostrukom oskarovskom Džodi Foster, “Plavi cvijet” hrvatskog reditelja Zrinka Ogreste, potom, tri filma koji su ove godine u glavnom takmičarskom programu Kanskog filmskog festivala: “Frens” Bruna Dumona, “Gripa Petrovljevih” Kirila Serbrenikova i “Najgora osoba na svetu” norveškog reditelja Joakima Trira koji ovim filmom zaokružuje “Oslo trilogiju”.

Nun of your business / Foto: Promo, dozvoljeno objavljivanje

Na programu su i “Čisto ljudski” makedonskog reditelja Igora Ivanova, “Prirodna svetlost” Deneša Nađa koji je ove godine dobio Srebrnog medveda na Berlinalu za najbolju režiju, “Čuvar brata svojega” turskog reditelja Ferita Karahana i “Kopilot” nemačke rediteljke Ane Zohre Berahed iz selekcije “Panorama” ovogodišnjeg Berlinala, “Nečista krv – greh predaka” Milutina Petrovića koji na Paliću ima svetsku premijeru, “Ja nikada ne plačem” Pjotra Domalevskog iz Poljske, i “Vojvoda” britanskog reditelja Rodžera Mičela.

Dnevnik iz Gvantanama / Foto: Promo, dozvoljeno objavljivanje

Tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina. Mnogi od filmova imaće svoju srpsku i regionalnu premijeru upravo na Paliću. Pored bogatog  filmskog programa, publika će moći da uživa u brojnim dinamičnim pratećim sadržajima – koncertima, izložbama, promocijama, radionicama i stručnim predavanjima.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Sponzorisano

  • AUTOkm -proveri svoju kilometrzu

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu