Connect with us

Poslovanje

Ana Brnabić u Londonu potpisala Memorandum o razumevanju u oblasti energetike

Photo: Unsplash

Ona je kazala novinarima i da je Velika Britanija iskazala želju da učestvuje u novoj energetskoj politici Srbije, piše na sajtu vlade.

Kazala je da je „reč o zelenoj tranziciji, o korišćenju više obnovljivih izvora energije“ ali, kako je dodala, postepeno i na održiv način tako da ne ugrozimo domaći energetski sektor i radna mesta.

Prama njenim rečima, cilj je da Srbija polako ide ka jednom smeru koji je po životnu sredinu mnogo održiviji, čistiji i zeleniji, ali i ka većoj energetskoj nezavisnosti i samoodrživosti.

Kazala je da je britanska administracija zainteresovana za sve segmente energetike – od velikih hidroelektrana, preko manjih obnovljivih izvora energije, do skladišta za energiju.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslovanje

CBK: „Izvoz Kosova u septembru pao za 7,2 %, trgovinski deficit veći za 4,8 %“

Photo: Unsplash

Centralna banka Kosova (CBK) je objavila da je izvoz sa Kosova u septembru ove godine bio za 7,2 % manji u odnosu na isti period lane i da je iznosio 645,5 miliona evra.

CBK je navela da je „izvoz za ovaj period opao za 7,2 % i iznosio je 645,5 miliona evra“, ta da je, kako je objavila, „695,5 miliona evra bio do septembra 2022. godine“.

„U međuvremenu, uvoz robe je zabeležio blagi rast od 2,6 %, dostigavši vrednost od 3,93 milijarde evra, dok je u istom periodu prošle godine iznosio 3,83 milijarde evra”, dodala je CBK.

Do septembra ove godine je trgovinski deficit bio 3,29 milijardi evra što je za 4,8 % više nego 2022.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu