Connect with us

Politika

Aleksandar Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Kine

Photo: Pexels

Vučić je Liju čestitao Dan osnivanja Kine, uz najbolje želje za dalji napredak zemlje, navodeći da njeni „impresivni rezultati“ predstavljaju motivaciju i Srbiji da u svojim okvirima nastavi sa snažnim razvojem, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Vučić je u tom kontekstu, kako se navodi, „posebno istakao“ zaslugu kineskih investicija za priredni rast Srbije.

On je rekao i da Li preuzima dužnost u Beogradu u vreme kada se obeležava 10 godina od inicijative predsednika Kine Si Đinpinga „Pojas i put“, koja promoviše mir i saradnju, uz poštovanje principa jednakosti svih zemalja, piše u saopštenju.

Vučić je s tim u vezi ukazao da za Srbiju veliki značaj ima njegova predstojeća poseta Pekingu i učešće na Trećem forumu, kada će biti zaključen veliki broj sporazuma Srbije i Kine, navodi se.

On je, kako se navodi, ponovio „posebnu zahvalnost“ Kini na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, i izrazio podršku Srbije politici „jedne Kine“.

Ambasador Li je kazao da Kina u Srbiji vidi pouzdanog partnera u Evropi, i dodao da se odnosi dve zemlje zasnivaju na tri stuba, na strateškom liderstvu, istorijskom prijateljstvu i ekonomskoj saradnji, dodaje se.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

DSK će ove sedmice objaviti stav o Statutu ZSO

Photo: Unsplash

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu