Connect with us

Politika region

Aleksandar Vučić: „Formiranje Vlade sredinom avgusta, drago mi je da se Kristofer Hil neće mešati u njen sastav“

Foto: Unsplash

Za očekivati je formiranje Vlade sredinom avgusta, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Upitan o finansiranju projekata, poput izgradnje auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica, u okviru koje je izgrađen most, on je ocenio da je to teže nego što ljudi misle, ali i da mi za sada uspevamo da očuvamo nivo radova, koje smo započeli.

Vučić je najavio da će uskoro o tome detaljnije govoriti, krajem ili sredinom avgusta, ali je istakao da se radovi na projektu Ruma – Šabac – Loznica finansiraju iz budžeta i da smo sve sami platili.

Vučić je takođe izjavio da mu je veoma drago što je čuo od američkog ambasadora Kristofera Hila da ne želi da se meša u izbor članova nove Vlade Srbije, jer će buduća izvršna vlast biti skrojena u skladu sa željama građana, koji su učestvovali na izborima.

„Nisam tu da ispunjavam želje, narod i građani su izabrali. Oni su izabrali srpsku Vladu da vodi računa o njihovim interesima. Veoma mi je drago da je Hil rekao da se neće mešati. To je valjda normalno, siguran sam da se ni ranije nisu mešali. Ni 2008. godine ni ranije. Biće (Vlada) skrojena po meri naroda“, rekao je Vučić u Šapcu.

On je rekao da su SAD velika i važna sila i da će Srbija pokazati poštovanje, ali da će se Beograd rukovoditi svojim interesima.

„Srbija je na evropskom putu i ona će nastaviti da bude na tom putu, ali će čuvati svoje vrednosti i neće po nečijem nalogu gasiti svoja tradicionalna prijateljstva“, rekao je on.

Komentarišući pisanje nekih delova hrvatske štampe da ga treba uhapsiti ako dođe u Jasenovac, Vučić je rekao da se on sam ponudio da dođe i da ne vidi šta je tu problem.

„Hapšenje je sasvim u redu i govori o prirodi režima. Ali antifašističko i antinacističko opredeljenje Srbije ćemo braniti po svaku cenu. Mnogo stotina hiljada Srba je izginulo od fašizma i nacizma. I nemačkog i italijanskog, ali pre svega onog oličenog u ustaškom pokretu. I nemamo pravo da se igramo, ni sa prošlošću, ni sa budućnošću“, rekao je on.

On je dodao da su sve optužbe na njegov račun u hrvatskim medijima potpuno izmišljene i da dolaze od hrvatske Vlade.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vuk Jeremić („Narodna stranka“): „Izbori će biti trenutak istine“

Photo: Unsplash

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Jeremić je na Izbornoj Skupštini Gradskog odbora Narodne stranke u Požarevcu rekao da bi „svi oni, kojima je interes Srbije na prvom mestu, trebalo da budu svesni da danas, kada sudbina našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji i celovitost države visi o koncu, jedini odgovoran korak može biti široko nacionalno okupljanje svih patriotskih snaga u Srbiji“.

„Tu pre svega mislim na naše kolege iz parlamenta, Novi DSS, POKS, Zavetnike i Dveri, ali i vanparlamentarne organizacije koje se nedvosmisleno zalažu za državotvornu, suverenističku politiku, kao što je DJB“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se prozapadna opozicija ujedinila, i čestitao im na tome.

„Nema opravdanja da i stranke patriotske orijentacije to isto ne urade, ako nam je iskreno stalo do toga da se zaustavi srljanje u propast i veleizdaju“, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac izabran je Nenad Ilić, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu