Recept za picu sa najmekšom domaćom korom
Ovog vikenda predstavljamo Vam recept sočne pice sa najmekšom domaćom korom. Nećete pogrešiti, ako probate ovaj recept.
Sastojci:
Za testo:
3 g instant kvasca
15 g šećera
100 g tople vode
180 g brašna
1/4 kašičice soli
Za punjenje:
100 g sira mocarela
kobasica ili šunka
crvena paprika
zelena paprika
kuvani kukuruz
Priprema:
Pomešajte kvasac, šećer i toplu vodu. Promešajte, pa dodajte ulje, brašni i so. Mesite testo nekih 10 minuta, a zatim nauljite, stavite u posudu i pokrijte providnom folijom. Ostavite da odmori 30 minuta. Nakon tog vremena premesite, pokrijte i ostavite još 10 minuta.
Razvucite testo, a onda uzmite poklopac od tiganja i izrežite krug. Tiganj dobro namastite, pa stavite isečeno testo. Sačekajte minuta da nadođe, a onda ga izbušite viljuškom.
Premažite sa kečapom, pa stavite mocarelu, šunku, papriku i kukuruz. Stavite na šporet na nisku temperaturu i poklopite.
Pecite tako nekih 40-45 minuta.