Connect with us

Kultura

40 fingers 8. novembra u mts Dvorani

Foto: Promo

Italijanska popularna gitarska grupa 40 Fingers održaće prvi samostalni koncert u Beogradu, 8. novembra u mts Dvorani.

Pre dve godine su oduševili beogradsku publiku nastupom na Guitar Art festivalu, a na jesen će održati samostalni koncert na kome će osim obrada kultnih pop i rock pesama po kojima su postali poznati širom sveta, izvesti i nove orkestrirane aranžmane za četiri gitare koje su stvarali u međuvremenu.

Sa više od 90 miliona pregleda na internetu “40 Fingers” su jedan od crossover fenomena priznat u celom svetu. Oni su fantastičan kvartet gitara nastao pre pet godina od muzičara od kojih svako iza sebe ima uspešne muzičke karijere, koje su ujedinili i stvorili jedinstvenu fingerpicking tehniku sviranja.

Svetski muzičari čije su hitove obradili su im dali apsolutnu podršku za njihov rad, a grupa Queen im se i javno zahvalila: „Hvala 40 Fingers što su stvorili ovu prilično ljupku verziju Bohemian Rhapsody.“ Andrea Bočeli ih je uključio u svoj specijalni projekat “The Journey”, a Andy Summers, jedan od osnivača grupe The Police i legenda svetske muzike, zaljubio se u njihov projekat i uključio ih u reinterpretaciju od pet gitara čuvene „Bring on the night“. Na prvoj američkoj turneji nedavno su naišli na odličan prijem kod publike, kada su njihovi koncerti u Bostonu, Njujorku, Vašingtonu i Filadelfiji bili rasprodati. U svom repertoaru nemaju žanrovskih ograničenja, te na scenama širom sveta sviraju gitarske aranžmane pesama od Queen-a do Tota, od Dire Straits do Erika Kleptona, od Astora Pjacole do Beatles-a.

Prodaja ulaznica za ovaj jedinstveni gitarski show počela je 29. juna preko prodajnog sistema efinity.rs po ceni od 2.700 do 4.700. dinara.

lj.z.

 

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Slobodan Trkulja osvaja Kinu

Foto: Đja Ma

Nakon sad već istorijskog nastupa na novogodišnjem programu u Kini, gde je Slobodan Trkulja izveo pesmu “Tamo daleko” u pratnji svetske pijanističke zvezde Lang Lang-a, snimak koji je pregledan neverovatnih 16 milijardi puta, njihovi mnogobrojni kineski fanovi imali su priliku da Trkulju & Balkanopolis pogledaju ovog puta – uživo!

Nastupima u monumentalnim dvoranama i u drevnim kineskim zdanjima naši momci završili su jesenji deo turneje u Kini, serijom koncerata u Sijanu i Pekingu.

U prilog činjenici koliko su Trkulja i Balkanopolis popularni u ovoj zemlji govore i nedavni nastup Balkanopolisa uživo na CCTV1, kao i sam nadimak koji je Trkulja stekao. U Kini ga zovu “Fej Long” odnosno “leteći zmaj”, što se u Kini smatra najvećim odrazom uvažavanja jer je zmaj drevni simbol Kine, a atmosfera tokom koncerata i privrženost tamošnjih fanova, može se porediti sa koncertima nekih od najpopularnijih svetskih muzičara.

Tokom treće serije nastupa u Kini od početka ove godine, najzapaženiji nastup Balkanopolis je imao ispred drevne Daming palate, na oduševljenje kineske publike. Na velelepnoj bini širokoj preko 50 metara, naši momci su i ovog puta predstavili Srbiju i srpsku tradiciju na najlepši način. Zvuk “moderne tradicije“ – novog, uzbudljivog zvuka i žanra kojim pomeraju granice proneo se ovom prelepom palatom, zaštićenom od strane UNESKO-a. Uz crveni tepih i ogromnu pažnju svih velikih medijskih kuća iz Kine, Trkulja je bio glavna zvezda prestižnog Silk Road festivala, a ukazana mu je i čast da na završnoj večeri bude i u ulozi voditelja ceremonije zatvaranja. Tokom njihovog boravka u Kini, Trkulja & Balkanopolis bili su VIP zvanice na svetskoj premijeri novog spektakularnog šoua “Omni Čang’an” koji je režirao Džang Jimou, svetski poznati režiser koji je između ostalog režirao i Letnje i Zimske Olimpijske igre u Pekingu.

U cilju jačanja kulturne razmene Srbije i Kine, sa fokusom na scenskoj umetnosti, Trkulja je u ime Balkanopolis Centra za Modernu Tradiciju potpisao i memorandum o saradnji sa kineskim Međunarodnim Centrom za Kulturnu razmenu provincije Šansi i festivalom “Put Svile”, koji je na taj način postao i sestrinski festival Kineskog festivala svetla u Srbiji.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu