Connect with us

Politika

Žozep Borelj pozvao na deeskalaciju situacije na severu Kosova i na povratak dijalogu

Photo: Unsplash

Visoki predstavnik Evropske unije Žozep Borelj pozvao je na deeskalaciju situacije na severu Kosova i Metohije i na povratak dijalogu.

On je poručio da počinioci oružanih napada ne smeju biti nekažnjeni i pozvao „Beograd da povuče bezbednosne snage sa granice sa Kosova i Metohije“, prenela je Radio-televizija Srbije (RTS).

„Sa partnerima i saveznicima razgovaramo o trenutnoj situaciji na severu Kosova, koja pre svega zahteva deeskalaciju i stabilizaciju bezbednosne situacije“, rekao je Borelj u razgovoru sa novinarima.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

DSK će ove sedmice objaviti stav o Statutu ZSO

Photo: Unsplash

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu