Connect with us

Politika

Žozep Borelj potvrdio: „Aljbin Kurti odbio kompromis“

Photo: Unsplash

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost EU Žozep Borelj obratio se kasnije posle sastanka, nakon nastavka runde dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, i rekao da će o ishodu obavestiti države članice, te da će odluka o narednim koracima biti doneta.

Borelj je potvrdio ono što je medijima preneo predsednik Srbije.

Podsećamo, Aleksandar Vučić je u izjavi novinarima rekao da su razgovori bili neuspešni, pošto je, prema njegovim rečima, kosovski premijer Aljbin Kurti odbio da napravi kompromis.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vladimir Obradović: „Budžet grada nikad veći, ali šta Beograđani imaju od toga“

Photo: Unsplash

Kandidat liste „Srbija protiv nasilja“ za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović ocenio je da je budžet grada 1,6 milijardi evra, da nikad nije bio veći, ali da je nemoguće razumeti na koji način se raspolaže tim sredstvima.

„Budžet je nikad veći, oko 1,6 milijardi evra i šta Beograđani imaju od toga? Javni prevoz je zaista horor, ulice se rade, pa se rekonstruišu, jer radovi ne valjaju, nije izgrađen nijedan most, nije urađen nijedan kapitalni projekat čitavu deceniju“, rekao je Obradović u intervjuu za Večernje novosti.

Ocenio je da je neophodno da se napravi oštar zaokret i konkretna promena u funkcionisanju grada, ali pre svega u politici i odnosu prema građanima.

„Građani i njihovi interesi su poslednje decenije bili nevidljivi za donosioce odluka u Beogradu. Oni svi osećaju da grad nije tu za njih i da nemaju podršku. To mora da se promeni odmah“, naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima, Beograd je u „opštem rasulu“ i stoji zbog „neznanja, korupcije i nestručnosti“ ljudi, koji su ga vodili prethodnu deceniju.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu