Connect with us

Politika

Zoran Milanović: „Srbija mora da uvede sankcije Rusiji ako želi u Evropsku uniju“

Photo: Unsplash

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da Srbija mora uvesti sankcije Rusiji, ako želi u Evropsku uniju.

„Srbija ako želi u EU mora prekinuti ovu vrstu odnosa s Rusijom, mora. Mora uvesti sankcije“, rekao je Milanović novinarima nakon obeležavanja 1. maja u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, prenosi Hina.

On je Beogradu poručio da rat u Ukrajini traje više od godinu dana, a da se oni još nisu izjasnili „gde su“.

Komentaršući sastanak hrvatskog premijera Andreja Plenkovića sa srpskom premijerkom Anom Brnabić u zagrebačkim Banskim dvorima, Milanović je rekao da njega smatraju rusofilom, dok se premijer (Andrej Plenković) „najnormalnije nalazi i kuje nekakve velike, ali dosta nejasne planove s ljudima koji su ruska platforma u Evropi“.

„Brnabić je glasnogovornica, ona je kurir gospodina Vučića. Naravno, ja to ne potcenjujem, ali treba znati ko igra kakvu ulogu“, dodao je Milanović i pozvao Srbiju da prestane da „lupeta o etničkom čišćenju u Hrvatskoj“.

Brnabić je učestvovala na Velikoj Skupštini Srpskog narodnog veća (SNV) u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

SNV „ne predstavlja Srbe u Hrvatskoj“, to je „prevara“ i „nije reprezentativna ustanova“, rekao je Milanović.

Skupštini SNV u Zagrebu prisustvovao je i srpski ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, koji je posle tog skupa rekao da je Plenković prihvatio poziv da u drugoj polovini juna poseti hrvatsku zajednicu u Srbiji.

„Žigmanova je Vučić uzeo kao neki gest, ali u stvari mu ne treba jer ima većinu bez Žigmanova. Plenković je Pupovčev talac i obrnuto. To u politici nije dobar odnos“, dodao je Milanović.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

DSK će ove sedmice objaviti stav o Statutu ZSO

Photo: Unsplash

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu