Connect with us

Politika region

Zoran Alimpić: „Na svakoj sednici Skupštine grada Beograda biće problema sa kvorumom“

Foto: Unsplash

Član gradske izborne komisije (GIK) Zoran Alimpić izjavio je da je vladajuća većina u Skupštini grada Beograda „vrlo nestabilna“ i da se može očekivati da će „na svakoj sednici će biti problema sa kvorumom“.

Alimpić, koji je i funkcioner Demokratske stranke, je za TV Insajder izjavio da je „jako teško raditi sa tako malom većinom“, kao i da to znači da „niko od tih odbornika ne sme da ode na more, na svadbu“.

On je podsetio i da je upravo zbog nedostatka kvoruma odložen početak sednice gradske Skupštine, na kojoj je Aleksandar Šapić izabran za novog gradonačelnika, kao i da se to pitanje otvorilo, jer je nekoliko odbornika podnelo ostavku, a da sledeće odbornike sa liste prvo određuje gradska izborna komisija, čiji mandat zatim potvrđuje Skupština glasanjem.

„A čuo sam da je on tu mogućnost ostavio otvorenom, odnosno, on misli da će to tako biti. S druge strane imamo predsednika Srpske napredne stranke (Aleksandra Vučića) koji je otvoreno i jasno rekao da će biti ponovljenih izbora, odnosno novih izbora u Beogradu već najkasnije u martu ukoliko opozicija to bude želela. A naravno da opozicija to želi“, kazao je Alimpić.

Govoreći o izbornim nepravilnostima, Alimpić je naveo da misli da je opozicija bila svesna da će biti pokradena na izborima, ali je donela svesnu odluku – ipak ćemo da idemo na te izbore, jer će odbornici i poslanici koje dobijemo, „moći da govore, a građani će to moći da čuju“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Poslanici nastavili raspravu o izveštaju REM-a o televizijama

Photo: Unsplash

Druga tačka dnevnog reda vanredne sednice je Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo narodni poslanik Zeleno levog kluba Radomir Lazović.

Na dnevnom redu je i Predlog za glasanje o nepoverenju članu Vlade, ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije, Bratislavu Gašiću, koji je podnelo 61 narodni poslanik.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu