Connect with us

Magazin

Znate li zašto kašika za testeninu ima rupu u sredini?

Pixabay

Na pitanje zašto kašika za testeninu, tačnije za špagete, u sredini ima rupu, davali su se razni odgovori odnosno iznosile razne teorije, a nedavno je osvanuo video na društvenoj mreži TikTok i, čini se, dao konačni odgovor.

Kako tvrde na profilu Life Tips Now rupa služi za lako pravljenje ćuftica koje se najčešće služe uz špagete u crvenom sosu. Nakon što ste pomešali mleveno meso sa začinima i svim potrebnim sastojcima, kašiku samo lagano „umočite“ u smesu, a kada se kroz rupicu formira ćuftica, izvadite je drugom kašikom.

@lifetipsnow Kitchen tips#momhack #kitchenhacks #learnontiktok #usefullifetips #foryou #fyp ♬ original sound – lifetipsnow

Poređajte ih sve u posudu za pečenje, operete kašiku i ponovo se njome koristite kada skuvate špagete, prenosi The Sun.

Malo je reći da su ljudi oduševljeni ovim trikom – brzo su se ispod videa skupili komentari u kojima su otkrili da jedva čekaju da isprobaju da ovako prave ćufte i spase se prljanja ruku.

Među ostalim trikovima ponuđenim u videu, koji je pregledan preko 11, 5 miliona puta, su sečenje torte hvataljkom za hranu, trikovi sa prženjem testa i lako čišćenje škampa.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Magazin

Ne, to nije kafa: Stručnjak otkriva koji napitak uništava vaš san!

Photo: Unsplash

Postoji mnogo različitih uzroka za poteškoće sa spavanjem ili nesanicu – stres, anksioznost i depresija ili toplota, ali retko ko pomisli da mu smeta hrana ili piće, koju konzumira u toku dana.

Dobro je poznato da kofein može da vas drži budnim i da može ostati u vašem sistemu do 10 sati.

Ali postoji još jedan popularan napitak, koji bi vas mogao sprečiti da odspavate preko potrebnih 7 do 9 sati – i to nije dobra vest za one koji vole da se provode do kasno u noć.

Prema rečima specijaliste za spavanje Džejmsa Higinsa, alkohol može imati „značajan uticaj“ na kvalitet vašeg sna.

„Konzumiranje alkohola može imati značajan uticaj na kvalitet vašeg sna, jer ometa vaš ciklus spavanja, posebno brze pokrete očiju (REM) i faze dubokog sna. Prvo, alkohol može da potisne REM u ranim delovima noći, što dovodi do poremećenog sna u drugoj polovini dok telo pokušava da to nadoknadi“, kaže Džejms.

„Održavajući prirodnu trezvenost, omogućavate svom telu da prirodno kruži kroz količinu REM sna koja mu je potrebna, što je ključno za poboljšano pamćenje, učenje i regulaciju raspoloženja. Pored toga, alkohol takođe može da prekine dubok san (faze 3 i 4), što je faza sna koja najviše obnavlja i koja pomaže poboljšanju vašeg fizičkog blagostanja i imunološkog sistema.“

Jedan od razloga mamurluka je upravo poremećen san. Džejms je nastavio:

„Korišćenje alkohola takođe može da poremeti vaše obrasce spavanja iz više razloga. Prvo, najverovatnije će vam trebati češće odlazak u toalet tokom noći. Vaše telo takođe može izgubiti sposobnost da reguliše svoju temperaturu, što dovodi do noćnog znojenja i pregrevanja. Uzdržavanje od alkohola će obezbediti da vaš san bude miran i regulisan“.

NHS savetuje da ne razmišljate o više od 14 jedinica alkohola nedeljno na redovnoj osnovi. Ako pijete čak 14 jedinica nedeljno, trebalo bi da ih rasporedite na tri dana ili više.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu