Connect with us

Filmovi

Završen Austrijski filmski festival u Beogradu

Foto: Jelena Glišić

Program Austrijskog festivala u Beogradu završen je sinoć, 25. septembra u Kulturnom centru Beograda projekcijom filma „Rimini“ Ulriha Zajdla i razgovorom sa montažerkom ovog filma Monikom Vili, kojoj su se ovom prilikom pridružili reditelj Ludvig Vust i festivalski selektor Aleksandar S. Janković.

Tokom četiri festivalska dana, uz ovaj film su prikazana i ostvarenja „3:30 PM“ Ludviga Vusta, “Najkraća pesma na svetu” Dejvida Kleja Dijaza, “Lucifer” Petera Brunera, “Rubikon” Leni Laurič, “Sunce” Kurdvin Ajub“ i Hinterland”  Štefana Ruzovickog.

Slogan ovogodišnjeg festivala je “Krajnosti”, a selektor programa je dr Aleksandar S. Janković, profesor istorije filma na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Ludvig Vust i Monika Vili gostovali su 23. septembra na otvaranju novosadskog programa u Kulturnom centru Novog Sada, kada su učestvovali u Q&A sesiji sa Aleksandrom S. Jankovićem i Đorđem Kaćanskim. Dan kasnije posetili su Niš, 24. septembra, na otvaranju programa u niškom bioskopu Cineplexx, gde im se pridružio i urednik filmskog programa Niškog kulturnog centra, Dejan Dabić.

U pratećem programu festivala, 23. septembra od 12 do 16 časova na Fakultetu likovnih umetnosti, održana je radionica sa Ludvigom Vustom i Monikom Vili uz projekciju filma „Odlazak“ Ludviga Vusta.

Program Austrijskog filmskog festivala prikazan je u Kulturnom centru Beograda od 22. do 25. septembra, a prikazuje se u Kulturnom centru Novog Sada od 23. do 26.  septembra, i u Cineplexxu Niš u saradnji sa Niškim kulturnim centrom od 24. do 27. septembra.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

„Strast života“ – slogan novog FEST-a

Foto: Promo (FEST)

51. FEST biće održan od 24. februara do 5. marta pod sloganom „Strast života“, koji je sa vizuelnim identitetom festivala inspirisan filmom „Amarkord“ italijanskog reditelja Federika Felinija.

„Slogan ’Strast života’ nadahnut je čuvenom Felinijevom izjavom – nema kraja, nema početka, postoji samo beskrajna strast života”, izjavio je Jugoslav Pantelić umetnički direktor i selektor FEST-a.

Prema njegovim rečima, sloganom i plakatom 51. FEST-a organizatori su želeli da obeleže pola veka „Amarkorda“ i da ujedno odaju „počast velikom maestru sedme umetnosti koji nas je samo fizički napustio pre 30 godina.“

Kako je najavljeno, tokom predstojećeg FEST-a biće prikazano više od 100 filmova koje će beogradska publika moći premijerno da pogleda u 9 bioskopskih sala.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu