Connect with us

Kultura

Završen 48. festival „INFANT“ u Novom Sadu

Foto: Promo

Tradicionalni pozorišni festival „INFANT“ u Novom Sadu završen je u nedelju kao 48. izdanje, u okviru festivala „Kaleidoskop kulture“, a tokom četiri dana, novosadska publika imala je priliku da gleda četiri takmičarske predstave.

Pobedu je odnela predstava „Pošta“ Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora, a veliku pažnju je izazvao i „Spektakl“ Studija za savremeni ples iz Zagreba.

Selektor festivala, pozorišni i filmski reditelj iz Makedonije – Aleksandar Popovski, prilagodio je Glavni program trenutnoj situaciji oko pandemije, tako da je fokus bio na regionalnoj i domaćoj pozorišnoj produkciji.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Nagrade 31. Tribine kompozitora

Foto: Pixabay

Na predstojećoj 31. Tribini kompozitora Udruženje kompozitora tradicionalno dodeljuje nagrade.

Na svečanom otvaranju, u utorak 4. oktobra u SKC-u, nagradu „Stevan Mokranjac“, najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini biće dodeljeno Jasni Veličković za delo Underneath za hiper-orgulje.

Nagradu „Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu tokom prethodne godine dobiće Ansambl Metamorfozis.

Nagrada „Aleksandar Pavlović“ mladom umetniku dodeljuje se violončelisti Nemanji Stankoviću, dok se manifestaciji „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Na svečanom zatvaranju Festivala, u subotu 8. oktobra, nagrada „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku biće dodeljena muzikologu dr Stefanu Cvetkoviću.

Kompletan program možete pogledati ovde.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu