Connect with us

Kultura

Završen 3. Međunarodni Festival Sola

Foto: Miro Martinić

Izvođenjem predstave “Peto godišnje doba” i “Dnevnik Huligana” Olge Pango i Vasila Zafircheva svečano je u Studentskom kulturnom centru Beograd završen Treći međunarodni Festival Sola (koreografija, performans, fotografija) u organizaciji Instituta za umetničku igru.

Ovogodišnji festival otvoren je u UK Parobrod 26. maja, izložbom fotografija hrvtaskog umetnika Mire Martinića pod nazivom “Alone”, gde su izvedeni i performansi i koreografije srpskih umetnica Mione Petrović “Carpe Diem” i Nine Pantović “In the Meadow of the valley”.

U subotu 27. maja na platou ispred Kulturnog centra Beograd s početkom u 12.00 časova Olivier Meyrou i Matias Pilet iz Francuske izveli su koreografiju za decu “Bekstvo”, a istog dana na sceni Madlenianum opera i teatar u 19.00 časova Simon Mayer umetnik iz Austrije izveo je svoj solo – SunBengSitting.

U Artget galerija KCB u nedelju s početkom u 17.00 časova Matea Bilosnić iz Hrvatske izvela je performans “Kata Strofa”, a u prostoru Kulturnog centra Grad u dva termina madjarski umetnicički dvojac Boglárka Börcsök  i Andreas Bolm publicu su predstavili performans “Figuring Age”.

Ovogodišnji Festival sola je realizovan uz podršku: Grada Beograda, Ministarstva kulture, European Festivals Fund for Emerging Artists – EFFEA, koji sufinansira Europska Unija, Austrijskog kulturnog Foruma, Francuskog Instituta u Beogradu, Međunarodne platforme Tetroskop, Mađarskog kulturnog centra u Beogradu, Ustanove Kulture Parobrod, Madlenianum opere i teatra, Kulturnog centra Beograda, Kulturnog centra Grad, Studentskog kulturnog centra, Domino Produkcije, Ćevabdžinice Savčić,  Instituta za umetničku igru i Fakulteta za inženjerski menadžment.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Koncert flautistkinje Andrijane Aćimović

Foto: Promo

Koncert flautistkinje Andrijane Aćimović biće održan u nedelju, 1. oktobra u 19 časova u Sali pod svodovima u Konaku kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8).

Flautiskinji Beogradske filharmonije Andrijani Aćimović, koja je završila osnovne i master studije u Nemačkoj, ovom prilikom će se pridružiti pijanista Stevan Spalević, vanredni profesor Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, kako bi predstavili zanimljiv repertoar kamerne muzike za flautu i klavir.

Na programu su dela K.F.E. Baha, Doplera, Ran, i Prokofjeva.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu