Connect with us

Kultura

„Festival sola“ 29. i 30. maja u Beogradu

Foto: Pixabay

Međunarodna umetnička smotra „Festival sola – koreografija i performans“, biće održana za vikend, 29. i 30. maja, u Muzeju savremene umetnosti, Kulturnom centru i Narodnom pozorištu grada Beograda.

Ova manifestacija nudi prezentacije umetničkih formi karakterističnim 21. veku, koje se oslanjaju na istoriju plesa i vizuelnih umetnosti, ali su se razvile u nove forme koje su u pravoj korespondenciji sa savremenom publikom i aktuelnim trenutkom.

„Festival sola“ se realizuje u produkciji i organizaciji Instituta za umetničku igru, uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Austrijskog kulturnog Foruma, bečke organizacije “Body Arćitecture“ i Fakulteta za inženjerski menadžment.

Ovaj festival slavi mogućnost solo izvođenja kao formu lične i umetničke ekspresije i pobune, dajući mogućnost svojoj publici da vidi ono što je najmodernije i najzanimljivije u ovim umetničkim oblastima.

Program festivala u Muzeju savremene umetnosti svečano će otvoriti solo “Pejzaž pre katastrofe“, ćiji je autor poljski koreograf i umetnik Higin Delimat, a onda će biti izveden solo performans “Tombés“ plesačice Tamare Gvozdenović.

Drugog dana festivala, u galeriji „Podroom“ Kulturnog centra Beograda, biće izveden performans „Ja – lutka“, doktorski umetnički rad glumice Marine Bukvički, dok će se u Narodnom pozorištu na Sceni „Raša Plaović“, kao finale, odigrati predstava „Rejv (On)!“ u koreografiji Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića.

PROGRAM FESTIVALA SOLA 2021.

29. maj 2021.

Muzej savremene umetnosti u 19.00 časova
Svečano otvaranje festivala

Solo Landscape before catastrophe Hygin Delimat (Austrija)
Solo Tombés, Tamara Gvozdenović (Francuska)

30. maj 2021.

Kulturni Centar Beograda, galerija Podroom
18.00 Performans Ja – lutka/ I – a doll, Marina Bukvički;
Narodno Pozorište u Beogradu, Scena Raša Plaović
20.00 Predstava Rave (On)!, koreografi Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Koncert benda Infuzija u Novom Sadu

Foto: Mladen Kojić

U pabu „Lazino tele“ u Novom Sadu, sa početkom u 21 čas, održaće se promocija prvog albuma benda Infuzija – „Pravda, Ti i ja“.

Na promociji će se prisutnima obratiti legendarni muzički novinar Bogica Mijatović, glavni i odgovorni urednik izdavačke kuće Fidbox Goran Jović, kao i članovi benda – Rajko Ostojić (44 godine, bas gitara, vokal) i njegova dva sina – Mirko (20 godina, gitara, vokal) i Đorđe (16 godina, bubnjevi, prateći vokali).

Nakon promocije sledi koncert Infuzije u okviru kojeg će svirati pesme sa svog albuma prvenca, ali i mnoge poznate ex yu rok klasike.

Ulaz na ovaj rok hepening je besplatan.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu