Connect with us

Kultura

„Festival sola“ 29. i 30. maja u Beogradu

Foto: Pixabay

Međunarodna umetnička smotra „Festival sola – koreografija i performans“, biće održana za vikend, 29. i 30. maja, u Muzeju savremene umetnosti, Kulturnom centru i Narodnom pozorištu grada Beograda.

Ova manifestacija nudi prezentacije umetničkih formi karakterističnim 21. veku, koje se oslanjaju na istoriju plesa i vizuelnih umetnosti, ali su se razvile u nove forme koje su u pravoj korespondenciji sa savremenom publikom i aktuelnim trenutkom.

„Festival sola“ se realizuje u produkciji i organizaciji Instituta za umetničku igru, uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Austrijskog kulturnog Foruma, bečke organizacije “Body Arćitecture“ i Fakulteta za inženjerski menadžment.

Ovaj festival slavi mogućnost solo izvođenja kao formu lične i umetničke ekspresije i pobune, dajući mogućnost svojoj publici da vidi ono što je najmodernije i najzanimljivije u ovim umetničkim oblastima.

Program festivala u Muzeju savremene umetnosti svečano će otvoriti solo “Pejzaž pre katastrofe“, ćiji je autor poljski koreograf i umetnik Higin Delimat, a onda će biti izveden solo performans “Tombés“ plesačice Tamare Gvozdenović.

Drugog dana festivala, u galeriji „Podroom“ Kulturnog centra Beograda, biće izveden performans „Ja – lutka“, doktorski umetnički rad glumice Marine Bukvički, dok će se u Narodnom pozorištu na Sceni „Raša Plaović“, kao finale, odigrati predstava „Rejv (On)!“ u koreografiji Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića.

PROGRAM FESTIVALA SOLA 2021.

29. maj 2021.

Muzej savremene umetnosti u 19.00 časova
Svečano otvaranje festivala

Solo Landscape before catastrophe Hygin Delimat (Austrija)
Solo Tombés, Tamara Gvozdenović (Francuska)

30. maj 2021.

Kulturni Centar Beograda, galerija Podroom
18.00 Performans Ja – lutka/ I – a doll, Marina Bukvički;
Narodno Pozorište u Beogradu, Scena Raša Plaović
20.00 Predstava Rave (On)!, koreografi Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Bruce Dickinson i sledeće godine dolazi u Beograd

Foto: Pixabay

Fanove Bruce Dickinsona obradovaće vest da će ponovo slušati pevača Iron Maidena 22. marta sledeće godine na Jon Lord´s “Concerto For Group And Orchestra” u beogradskom Belexpocentru.

Orkestar koji broji 85 članova pod dirigentskom palicom Paul Mann-a izvodiće numere grupe Deep Purple, uz gostujuće muzičare: Bruce Dickinsona, John O’Hara-u (Jethro Tull), Tanyu O’Callaghan (Whitesnake), Kaitnera Z Doku i Bernarda Welza, sa čijeg Faceook naloga je i pronađena informacija o koncertu.

Inače, “Concerto For Group And Orchestra” je live album benda Deep Purple koji su objavili 1969. godine snimivši koncert sa Royal Philharmonic Orchestra u Royal Albert Hallu. Lord je komponovao muziku, a Gillan je napisao tekstove.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu