Zašto je važno jesti med tokom zime? – prirodni antibiotik

Tokom zime organizam je podložniji različitim vrstama prehlade i gripa i zato je važno obratiti posebnu pažnju na ishranu
Među prirodnim proizvodima sa brojnim blagotvornim dejstvima izdvaja se med. Jedno od najpoznatijih svojstava meda je njegovo delovanje kao prirodnog antibiotika.
Kašika meda dnevno može ojačati imunitet i pomoći u prevenciji bolesti poput upale grla, bronhitisa i drugih respiratornih funkcija. Med je poznat po svom umirujućem delovanju na grlo i disajne puteve. Smanjuje iritaciju grla, ublažava kašalj i pomaže u bržem oporavku od prehlade.
Među prirodnim proizvodima sa brojnim blagotvornim dejstvima izdvaja se med. Jedno od najpoznatijih svojstava meda je njegovo delovanje kao prirodnog antibiotika.
Kašika meda dnevno može ojačati imunitet i pomoći u prevenciji bolesti poput upale grla, bronhitisa i drugih respiratornih funkcija. Med je poznat po svom umirujućem delovanju na grlo i disajne puteve. Smanjuje iritaciju grla, ublažava kašalj i pomaže u bržem oporavku od prehlade.
Mnogi ljudi zimi pate od nesanice ili lošeg kvaliteta sna, što može biti posledica stresa, hladnoće ili drugih faktora. Kašičica meda pre spavanja može pomoći da se opustite i pripremite telo za miran san, što je veoma važno za oporavak organizma.