Connect with us

Crna Gora

Zahtjev za dostavljanje podataka i informacija u skladu sa članom 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore

SNP CG

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA Ministru, gospodinu Filipu Adžiću,

Zahtjev za dostavljanje podataka i informacija u skladu sa članom 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore

Uvaženi ministre,

 

Obraćam Vam se sa zahtjevom da mi shodno članu 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore dostavite podatke koji su mi potrebni za obavljanje poslaničke funkcije  koje su u posjedu Ministarstva unutrašnjih poslova i to:

  1. Koliko je birača na dan 01.10.2022. godine upisano u birački spisak za opštine: Podgorica,Bijelo Polje, Bar, Budve, Danilovgrad, Žabljak, Zeta, Kolašin, Pljevalja, Plav, Plužine, Rožaje, Tivat i Šavnik. i koliko je birača upisano na dan kada su raspisani izbori za navedene Opštine?
  1. Koliko je lica prijavilo prebivalište od dana raspisivanja izbora do 01.10.2022. za navedene Opštine i iz kojih Opština su ta lica došla?
  1. Da li je MUP vršio terenske provjere lica koja su prijavila prebivalište i šta je utvrđeno?
  1. S obzirom da u Zakonu o registrima prebivališta i boravišta nije propisan rok za odobravanje zahtjeva za promjene  prebivališta tih lica, da li primjenjujete zakonski rok  za rješavanje tih zahtjeva  od 30 dana propisan ZUP-om?
  1. Da li se među licima koja su prijavila promjenu prebivališta nalaze i lica koja su u prethodnom periodu više puta vršila promjenu prebivališta  između Opština i  koji je taj broj lica , odnosno da li imate podatak da je neko od tih lica  vršio promjene prebivališta  na prethodno održanim lokalnim izborima prošle godine?
  2. Koliko je lica iz Opštine Tuzi I Opštine Golubovci promijenilo prebivalište u Opštinu Podgorica od dana raspisivanja izbora do 01.10.2022.godine?

Tražene podatke, u propisanom roku, dostavite na adresu Skupštine Crne Gore, Klub poslanika Socijalističke narodne partije, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog br. 10, 81000 Podgorica ili na e mail adresu [email protected].

 

Srdačan pozdrav,

Poslanik Socijalističke narodne partiije

Dragan Vukić

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket

Crna Gora

Aleksandar Vučić: „Odnosi Srbije i Crne Gore važni za stabilnost regiona“

Foto: Unsplash

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je očekivanje da će Srbija i Crna Gora sva otvorena pitanja nastaviti da rešavaju dijalogom na uzajamno prihvatljiv način, jer su dobri odnosi dve zemlje, osim za građane, važni i za sve ukupnu stabilnost u regionu.

U razgovoru sa predsednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović naglasio je da će Srbija nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, kao i da ostaje posvećena daljem razvoju dobrosusedskih odnosa sa Crnom Gorom.

Vučić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo većim stepenom saradnje parlamenata Srbije i Crne Gore i istakao da je neophodno raditi i na dodatnom jačanju ekonomske saradnje i infrastrukturnom povezivanju, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Oni su još razgovarali i o evropskim integracijama, geopolitičkim pitanjima, stanju u regionu i drugim ključnim temama.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu