Connect with us

Politika region

Vuk Jeremić se predomislio, Narodna stranka ipak neće na konsultacije kod Aleksandra Vučića

Foto: Unsplash

Narodna stranka ipak neće ići na konsultacije, koje će organizovati predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić sa svim parlamentarnim strankama, povodom formiranja Narodne Skupštine i Vlade Srbije, jer ta stranka ne razmatra mogućnost saradnje sa režimom, kako je naveo Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, iako je njegov potpredsednik Miroslav Aleksić pre toga rekao da će učestvovati u ovim razgovorima.

Vuk Jeremić je na Tviteru napisao da se neće odazvati pozivu za razgovor sa predsednikom Vučićem, te da na taj način „drže reč“ datu građanima koji su za njih glasali.

S obzirom da se u Narodnoj stranci ne razmatra mogućnost saradnje sa režimom, kao i da nećemo da doprinosimo stvaranju lažnog utiska o funkcionisanju demokratskih institucija u Srbiji, nećemo učestvovati u “konsultacijama” sa šefom SNS, javnim ili tajnim. Držimo reč, napisao je Jeremić.

Povodom konsultacija koje će prethoditi konstitutivnoj sednici Skupštine, a na koje će se prema dosadašnjim najavama, odazvati veći deo opozicije, iz Narodne stranke dolaze disonantni tonovi, s obzirom da je samo dan pre ove Jeremićeve izjave, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić u intervjuu za Danas rekao da će ta stranka ići na konsultacije, ukoliko dobije zvanični poziv.

I sam Jeremić je pre oko mesec dana rekao da će učestvovati u ovakvom zvaničnom formatu razgovora kada to dođe na dnevni red.

Predsednik Republike po Ustavu ima mandat da sa parlamentarnim strankama obavi zvanične konsultacije o formiranju Vlade Srbije. Narodna stranka će se tom pozivu odazvati, poštujući zakone i Ustav, naveo je tada Jeremić.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Rodoljub Šabić: „Velike šanse za pobedu opozicije na izborima u Beogradu, Nišu i Novom Sadu“

Photo: Unsplash

Šabić je za list Nova komentarišući beogradske izbore kazao da nije realno očekivati ono što je glavni zahtev opozicije, a to je da prvo budu održani vanredni beogradski izbori.

„SNS dobro zna da bi u Beogradu izvesno doživeli poraz i mislim da je isključeno da bi to dozvolili. Poraz u glavnom gradu sam po sebi znači mnogo, a u predvečerje parlamentarnih izbora imao bi za dodatni efekat lošiji rezultat SNS i na tim izborima“, istakao je Šabić.

Kako je naveo, kada je reč o parlamentarnim izborima, misli da i istaživanja pokazuju da uz raspoložive resurse, dosadašnje saveznike, „ali i sa nekim pritajenim“, SNS ima veće šanse.

Govoreći o datumu izbora, rekao je da u ovom trenutku čak ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije odlučio kada će ih biti, kao i da sumnja da su ozbiljne najave da će ih biti u martu.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu