Connect with us

Politika region

Vuk Jeremić: „Narodna stranka biće jedno od najvećih iznenađenja na izborima“

Photo: Unsplash

Nosilac liste Narodne stranke na republičkim izborima Vuk Jeremić ocenio je da će ta stranka biti jedno od najvećih iznenađenja na predstojećim izborima 17. decembra.“Ne samo da ćemo preći cenzus, nego ćemo biti jedno od najvećih iznenađenja na izborima. Narodna stranka ima Đorđa Vukadinovića kao kandidata za poslanika, on ne bi ulazio u nešto.

Nosilac liste Narodne stranke na republičkim izborima Vuk Jeremić ocenio je danas da će ta stranka biti jedno od najvećih iznenađenja na predstojećim izborima 17. decembra.“Ne samo da ćemo preći cenzus, nego ćemo biti jedno od najvećih iznenađenja na izborima. Narodna stranka ima Đorđa Vukadinovića kao kandidata za poslanika, on ne bi ulazio u nešto što će biti ispod cenzusa“, naveo je Jeremić na televiziji N1.

Ocenio je da ukoliko Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu državu to ne bi bilo poslednje teritorijalno komadanje zemlje, kao i da se od Srbije evropskim predlogom traži da se samouništi.

On je naveo da ekonomskih posledica odbacivanja evropskog predloga za Kosovo po Srbiju neće biti ukoliko se tom problemu pristupi na diplomatski način.

„Da bi bilo demokratije neophodna je država, a u opasnosti smo da je izgubimo ako Srbija prizna Kosovo. Mi nećemo praviti kompromise nakon izbora jer je ;preduslov da sačuvamo državu, a francusko-nemački predlog je kraj naše države. Od Srbije se traži da prizna Kosovo da bi nastavila iluziju o članstvu u EU“, rekao je Jeremić.

On je najavio da terenska kampanja Narodne stranke počinje za nekoliko dana.

„Za nekoliko dana predaćemo liste za beogradske i pokrajinske izbore. Sami smo sakupljali potpise i mi jedini nastupamo samostalno. Isto kao što smo prikupljali potpise, terenska kampanja počinje u Beogradu bez naročite podrške medija“, naveo je Jeremić.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Nadzorni odbor za izbornu kampanju smatra da Aleksandar Vučić ne vodi funkcionersku kampanju

Photo: Unsplash

Opozicioni član pomenutog odbora Slobodan Prvanović saopštio je da je na sednici ponovo glasano o osnovanosti njegovog predloga da se osudi zloupotreba položaja Predsednika Republike, u vezi sa funkcionerskom kampanjom.

Podsetio je da je njegov predlog obuhvatao i da se uputi zahtev Tužilaštvu da pokrene postupak i da se pozove Agencija za sprečavanje korupcije da o tome zauzme stav.

„Uprkos tome što je Vučić sam izjavio da, iako je predsednik svih građana, učestvuje u predizbornoj kampanji i podržava jednu političku opciju, kolege su smatrale da je moj predlog neosnovan“, naveo je Prvanović.

Dodao je da pet članova Nadornog odbora smatralo da je njegov predlog neosnovan, tri da je osnovan, dok su dva člana bila uzdržana.

Nadzorni odbor za izbornu kampanju ima 10 članova, koje je imenovala Skupština Srbije.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu