Povežite se sa nama

Investiranje

Vrednost bitkoina danas oko 34.000 dolara

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Pre samo oko dva meseca jedan bitkoin je vredeo i do 64.000 dolara. Danas je njegova vrednost na nivou od oko 34.000 dolara.

Mnogi investitori su u panici i u gubicima, a drugi trljaju ruke, jer tek sada planiraju da uđu „u igru“. Pitanje koje muči i jedne i druge je šta će biti sa bitkoinom i tržištem kriptovaluta, a strah je veći imajući u vidu da potezi moćnika upravo utiču na sunovrat cene.

Analitičari procenjuju da za novi pad kriptovaluta postoje dva glavna uzroka. S jedne strane, ponovo je kao bitan faktor označena Kina, čije vlasti vrše sve veći pritisak nad “kriptorudarima” zabranjujući njihov rad. Takođe, u poslednjih nekoliko dana počela je kineska akcija zabrane rada kripto influenserima, čije svakodnevne objave značajno utiču na kretanje cena kriptovaluta.

S druge strane, u očekivanju da će se američki FED odlučiti na ”zatezanje” monetarne politike, investitori na Zapadu povlače svoja sredstva sa tržišta kriptovaluta.

„Nemam bolje objašnjenje za ovakav pad bitkoina nego da je prethodno porastao previše za kratko vreme i da je očigledno korekcija bila potrebna. Takav scenario je već više puta viđen. Mnogi pripisuju pad Ilonu Masku, ali ne bi on mogao da obori cenu toliko da tržište nije bilo zrelo za korekciju“, objašnjava Aleksandar Matanović, master iz oblasti Digitalnih valuta i direktor prve srpske kripto menjačnice.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Investiranje

Bitkoin u poslednja 24 sata opao 4 %, ethereum opao 6 %

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Najpoznatija kriptovaluta na svetu – bitkoin, zabeležio je u poslednja 24 sata pad od skoro 4 %, pa je cena ovog digitalnog novčića jutros pala ispod 38.000 dolara. Pad je nastavljen tokom dana sve na 36.700 dolara, koliko je vredeo oko 16 h.

Tržišna kapitalizacija bitkoina iznosi 790 milijardi dolara.

Ethereum, druga najpopularnija digitalna valuta, zabeležila je pad od 6 % i njegova cena se trenutno kreće oko 2.250 dolara.

I ostale vodeće kriptovalute jutros su „u crvenom“, pošto su minus zabeležili i Binance Coin, Cardano, Dodžkoin.

Bitkoin je juče zabeležio značajan pad nakon sednice američke centralne banke, kada je Fed najavio podizanje kamatne stope, uz očekivanje veće inflacije.

S druge strane, kompanija Dženeral Motors pridružila se Tesli Ilona Maska i najavila da će početi da prihvata kriptovalute za kupovinu svojih vozila.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Sponzorisano

  • Brand studio

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu