Connect with us

Politika region

Volodimir Tolkač u Gradskoj kući u Novom Sadu: „Đurić i Tolkač smatraju da je potrebno unapređivati bilateralne odnose na svim nivoima“

Photo: Unsplash

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se u Gradskoj kući sa ambasadorom Ukrajine u Republici Srbiji Volodimirom Tolkačom. Poželeo mu je dobrodošlicu istakavši da dve zemlje i narodi imaju tradicionalno dobre odnose.

Đurić je izrazio žaljenje zbog izuzetno teške situacije u kojoj se nalazi ukrajinski narod, a ambasador Tolkač se zahvalio Srbiji za podršku u teškim trenucima, kao i Gradu Novom Sadu zbog brige za izbegli narod.

Razgovarali su o dosadašnjoj i budućoj saradnji, sa akcentom na oblasti ekonomije i obrazovanja, o odnosima partnerskih gradova – Novog Sada i Lavova, kao i o pitanjima vezanim za podršku ukrajinskoj nacionalnoj manjini u Novom Sadu.

Sagovornici su se saglasili da je uvek potrebno unapređivati bilateralne odnose na svim nivoima – od nacionalnog, do regionalnog i lokalnog, kao i da je mnogo prostora za saradnju, prvenstveno na polju kulture, zatim obrazovanja i u oblasti privrede.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vladimir Orlić sa predstavnicima Saveta Evrope: „Imamo više slobode i demokratije nego ikada pre“

Photo: Unsplash

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić obavestio je izvestioca Monitoring komiteta Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope (PSSE) Aksela Šefera, na sastanku, „o sveukupnom napretku koji je naša zemlja ostvarila u brojnim oblastima“.

„Posebno u oblasti demokratskih standarda, vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava u Srbiji“, naveo je Orlić i podsetio na reformu pravosuđa, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

„Relevantne ocene Evropske unije (EU) u poglavljima 23 i 24, koja se upravo bave pitanjima fundamentalnih prava i borbe protiv korupcije, kažu da je Srbija postigla napredak“, rekao je Orlić.

Naglasio je da isto važi i po pitanju bezbednosti novinara, rada parlamenta, kao i ispunjavanju preporuka ODIHR i drugih predloga političkih stranaka kroz međupartijski dijalog, navedeno je u saopštenju.

„Sve ovo jesu oblasti u kojima smo postigli napredak, omogućili više slobode i demokratije nego ikada pre“, rekao je Orlić.

Izvestilac Šefer, zajedno sa predstavnicima Sekretarijata PSSE, boravi u monitoring misiji i sastaće se sa delegacijom Skupštine Srbije u PSSE, kao i sa poslaničkim grupama i članovima Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu