Connect with us

Politika region

Vojislav Šešelj: „Na idućem stranačkom kongresu biće usvojena odluka da se povlačim sa čela SRS“

Foto: Unsplash

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da je hteo da se povuče sa čela SRS, ali da nije naišao na razumevanje unutar stranke i da će se o tome odlučiti na narednom kongresu.

„Nikada neću napustiti politiku, jer je politika moja sudbina i do kraja života biću u njoj. Što se tiče funkcije predsednika SRS, hteo sam da se povučem, ali nisam našao na razmevanje unutar stranke, pa ćemo o tom definitivno na narednom kongresu“, kazao je Šešelj za Politiku.

Dodao je da je zatražio da se kongres održi u septembru, ali da je većina članova stranke bila protiv i založila se da bude održan redovan kongres u maju iduće godine.

Radikali nedostaju u Skupštini, naveo je Šešelj i ocenio da „Srbija nema ozbiljnu opoziciju“.

„Kada su radikali bili u Skupštini Srbije, glasali smo za 11 rezolucija, deklaracija ili zaključaka republičkog parlamenta. Jesmo oštro kritikovali režim i iznosili konkretne primedbe, ali smo hteli da se demonstrira jedinstvo Skupštine“, rekao je lider radikala.

Šešelj je ocenio da posebna sednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji nije ispunila očekivanja cele nacije.

Kako je naveo, propuštena je prilika da sve stranke pokažu jedinstvo i opozicija je „pala na ispitu“.

„Nisu imali (opozicija) svest da je sada prilika da se iskaže jedinstvo povodom Kosova i Metohije, makar bili i nezadovoljni režimskom politikom“, istakao je Šešelj.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika region

Dušan Nikezić: „Inflacija u Srbiji duplo veća od svetskog proseka“

Foto: Unsplash

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je da je inflacija u Srbiji duplo veća od svetskog proseka. 

Nikezić je u Irigu, na osnivanju Inicijativnog odbora SSP u toj opštini, ocenio da su zbog inflacije u Srbiji „svi na gubitku“.

„Radnici koji primaju minimalac ove godine će izgubiti 32.000 dinara, prosečan penzioner 23.000 dinara, a zaposleni u javnom sektoru 72.000 dinara“, naveo je Nikezić, a prenela SSP.

Ocenio je da se „svuda osećaju“ posledice energetske krize, ali i da se u EU spremaju za štednju zbog nedovoljne količine gasa iz Rusije, dok Srbija mora da štedi struju, jer više nema para za uvoz, pošto je upropašćen EPS i ceo energetski sektor.

„U celom svetu rastu i cena hrane, jer je smanjen uvoz iz Rusije i Ukrajine. Međutim, u Srbiji su cene hrane porasle duplo više nego u EU, zato što nestašice i visoke cene kod nas nemaju veze sa ratom u Ukrajini, već sa desetogodišnjim uništavanjem poljoprivrede, koja već šest kvartala za redom beleži pad za više od 5 %“, naveo je potpredsednik SSP.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu