Connect with us

Politika region

Vladimir Orlić za četvrtak zakazao sednicu parlamenta:“ Poslednja tačka dnevnog reda smena Gašića“

Photo: Unsplash

Vladimir Orlić, predsednik Skupštine Srbije, zakazao je za četvrtak posebnu sednicu parlamenta, na insistiranje opozicije, a nakon dva masovna ubistva, koja su se dogodila u Srbiji pre desetak dana. Poslanici će raspravljati o četiri tačke dnevnog reda. Poslednja tačka dnevnog reda je smena Bratislava Gašića. Sednica počinje u 15 sati.

Na dnevnom redu je izveštaj o bezbednosnoj situaciji u Srbiji, nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i na području Smedereva i Mladenovca, u Malom Orašju i Duboni, koji je podnela Vlada Republike Srbije.

Druga tačka dnevnog reda o kojoj bi poslanici trebalo da se izjasne je izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključaka Odbora za kulturu i informisanje.

Na predlog Radomira Lazovića, poslanika Ne davimo Beograd, trebalo bi da se raspravlja i o formiranju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni. Anketni odbor trebalo bi da utvrdi propuste i odgovrnosti nadležnih lica i predlaganja mera. Predlog opozicije je da rad tog anetnog odbora bude ročen na trideset dana ,a da predsednik bude iz opozicionih redova.

Poslednja tačka dnevnog reda, sednice koju je zakazao Orlić, je izjašnjavanje o nepoverenju članu Vlade, ministru unutrašnjih poslova, Bratislavu Gašiću. Taj predlog podneo je 61 poslanik.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vuk Jeremić („Narodna stranka“): „Izbori će biti trenutak istine“

Photo: Unsplash

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Jeremić je na Izbornoj Skupštini Gradskog odbora Narodne stranke u Požarevcu rekao da bi „svi oni, kojima je interes Srbije na prvom mestu, trebalo da budu svesni da danas, kada sudbina našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji i celovitost države visi o koncu, jedini odgovoran korak može biti široko nacionalno okupljanje svih patriotskih snaga u Srbiji“.

„Tu pre svega mislim na naše kolege iz parlamenta, Novi DSS, POKS, Zavetnike i Dveri, ali i vanparlamentarne organizacije koje se nedvosmisleno zalažu za državotvornu, suverenističku politiku, kao što je DJB“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se prozapadna opozicija ujedinila, i čestitao im na tome.

„Nema opravdanja da i stranke patriotske orijentacije to isto ne urade, ako nam je iskreno stalo do toga da se zaustavi srljanje u propast i veleizdaju“, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac izabran je Nenad Ilić, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu