Connect with us

Politika region

Vladimir Orlić: „Svi su kompletno isti, leva i desna strana, ista gomila štetočina“

Photo: Unsplash

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić optužio je opoziciju da joj je samo stalo da napadne predsednika Aleksandra Vučića, da „ospe baražnu paljbu po njemu“, šta god da radio, pa tako i sada oko predloženog dokumenta o Kosovu.

Orlić je, gostujući na televiziji Pink, ocenio da je Vučiću svakako najteže, jer su svi jedva dočekali da „stanu u streljački vod“, i levica i desnica – Vuk Jeremić, Zdravko Ponoš, „ostaci ostataka Demokratske stranke, Boris Tadić, Boško Obradović i „onaj (Mlađan) Đorđević što nosi značku KGB“.

Svi su kompletno isti. Leva i desna strana – ista gomila štetočina. Baš ih briga i za Srbiju, i Kosovo, i srpski narod gde god živi. Jeste videli ikog da se nije „zaleteo“ i da viče „izdajnik je Vučić“, istakao je Orlić, optužujući opoziciju da se bori za jeftine političke poene, pa bi bili i za propast zemlje ako će im to doneti političku korist.

Orlić je ocenio da bi, ako Vučić ode sa čela države i SNS, to bila potpuna katastrofa za državu.

Možete li zamisliti da Srbiju vodi neko drugi osim Vučića. Nećete naći nijednog člana SNS koji će reći bilo šta drugo osim da Vučić vodi i stranku i Srbiju, zaključio je Orlić.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Boško Obradović: „Dveri će u parlamentu tražiti da se francusko-nemački predlog o Kosovu odbaci u celini“

Photo: Unsplash

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da sednica parlamenta o Kosovu, koja je po navodima u medijma bila najavljena za 2. februar, još nije zakazana, a da će poslanici tog pokreta ako bude održana tražiti da nemačko-francuski predlog o Kosovu bude odbačen u celini.

„U našoj zemlji sve je naopako, pa mediji javljaju za nešto što bi trebalo da bude posao predsednika Skupštine. A on sednicu nije zakazao. Radi se o neozbiljnosti i njihovom stilu da zakazuju ‘dan uoči’, što je jedno iživljavanje nad poslanicima, da vi ne znate kad Vam je sednica, da ne možete da se organizujete i pripremite“, rekao je Obradović za TV N1.

On je rekao da nezakazivanje sednice govori o „iživljavanju nad institucijama društva“, ali je i dodao da se nada da će ona biti održana, „jer ne vidi u kojoj to drugoj instituciji treba da se razgovara o Kosovu, ako ne u Skupštini“.

„Ali ovoj vlasti se ne može verovati. Jer, (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić je prvo rekao da nije hteo da primi predlog francusko-nemački, da je bio neprihvatljiv dokument, da bi sada rekao da će se raditi na sprovođenju takvog predloga. Kako možete posle toga da verujete jednoj takvoj vlasti“, upitao je Obradović.

On je kazao da je ranije poslao dopis Predsedištvu Srbije i tražio uvid u taj dokument o Kosovu, u kojem je istakao da je neophodno da svi poslanici dobiju taj papir, i da je dobro da dobiju i predlog zaključka, kako vlast vidi taj predlog.

„Iz izjava koje je Aleksandar Vučić dao, a da ne govorim o izjavama zapadnih diplomata, jasno je da se radi o dokumentu koji ima jedan smisao – da Srbija prihvati da se više ne protivi ulasku Kosova u međunarodne organizacije, pre svega UN“, rekao je Obradović.

Obradović je rekao da će poslanici Dveri prisustvovati sednici parlamenta o Kosovu da bi „sprečili vlast da prihvati taj predlog“, a na pitanje o tome kako da se pregovara o Kosovu, rekao je da „prostora za pregovore ima, ali ih treba vratiti u SB UN, gde imamo saveznike – Rusiju i Kinu“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu