Connect with us

Politika

Vlada Kosova odobrila dodatne sankcije Rusiji i Belorusiji zbog rata u Ukrajini

Photo: Unsplash

Vlada Kosova odobrila je dodatne sankcije Rusiji i Belorusiji zbog ruske invazije na Ukrajinu, a taj paket uključuje zabranu izvoza tehnologije, uvoza asfalta i sintetičkog kaučuka, kao i tranzit robe kroz Rusiju, uz sankcije i protiv pojedinaca, javio je portal KoSSev.

Kosovska ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala rekla je da, iako Kosovo nije u obavezi da odobri sankcije o kojima je reč, to čini kako bi se svrstalo sa EU i SAD da osude invaziju Rusije u Ukrajini.

„Nastavljajući da podržavamo protivljenje agresije Ruske Federacije prema Ukrajini, u skladu sa merama EU i SAD, predlažemo da se promeni odluka o primeni 10. paketa EU prema Ruskoj Federaciji i Belorusiji“, rekla je ona.

Gervala je ukazala da su dodatne sankcije uvedene protiv 87 pojedinaca i 34 ruska subjekta, uključujući donosioce odluka u najvišem vojnom rukovodstvu, komandante Vagner grupe i proizvođače dronova.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu