Connect with us

Politika

Vjosa Osmani dve godine na mestu predsednika Kosova

Photo: Unsplash

Predsednica Kosova Vjosa Osmani podsetila je da je prošlo dve godine od kako je izabrana na tu funkciju, i navela da je jedini putokaz u njenom radu volja građana i interes Kosova.

Osmani je na Fejsbuku zahvalila građanima Kosova na poverenju.

“Dve godine kao vaš predsednik. Kao i uvek, jedini putokaz u svakom mom radu i delovanju je građanska volja i interes Republike Kosovo. Tako će biti do kraja mandata. Zauvek hvala na poverenju”, navela je Osmani.

Vjosa Osmani izabrana je za predsednicu Kosova pre dve godine u trećem krugu glasanja poslanika kosovskog parlamenta. Osmani je bila kandidat Pokreta Samoopredeljenje i dobila je 71 glas poslanika.

Njen protivkandidat bio je Nasuf Bejta, takođe ispred Samoopredeljenja.

U prva dva kruga glasanja, Osmani je dobila 69, odnosno 67 glasova, što nije bilo dovoljno za potrebnu dvotrećinsku većinu glasova. U trećem krugu tajnog glasanja, Osmani je dobila dovoljan broj glasova jer je prema propisima moguće da se posle dva neuspela pokušaja predsednik Kosova izabere uz prostu većinu glasova od 120 poslanika.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu