Connect with us

Politika

Viola fon Kramon: „EU bi trebala da preispita strategiju o Kosovu i Srbiji“

Photo: Unsplash

„Duboko sam zabrinuta zbog nedavnog napada na Banjsku i mogućih eskalacijskih posledica koje bi on mogao da proizvede“, rekla je Viola fon Kramon, nemačka članica Zelenih u Evropskom parlamentu, prenosi Kosovo onlajn. 

Ona je za Gardijan navela da smo „svedoci pogoršanja i na kraju zastoja u dijalogu između Srbije i Kosova“.

„Moramo da znamo u kojoj meri i uz čiju pomoć je izveo napad (prim. aut. Radoičić), s obzirom na količinu municije i oklopno vozilo“, rekao je fon Kramon.

Dodala je da je potrebno ponovo razmisliti o pristupu Brisela.

„EU sada mora da preispita svoju ukupnu strategiju prema pregovorima Srbije i Kosova i regionu Zapadnog Balkana uopšte“, rekla je ona.

„Sadašnji pristup, koji se fokusira na ekonomsku i političku stabilnost, doveo je do napada u Banjskoj. Umesto toga, moramo da damo prioritet osnovama – vladavini prava i demokratiji, i da se više angažujemo sa progresivnim glasovima iz celog regiona“, rekao je parlamentarac.

„Konačno, potrebno nam je trenutno pojačanje i Kfora i Eufora – ništa ne odvraća bolje od prisustva snažnih NATO trupa na terenu“, dodala je ona.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

DSK će ove sedmice objaviti stav o Statutu ZSO

Photo: Unsplash

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu