Connect with us

Politika

Velja: „Beograd prekršio Briselski sporazum imenovanjem službenika u nelegalne opštinske organe“

Photo: Unsplash

Portal prenosi da je reč o standardnoj praksi Vlade Srbije, odnosno o odlukama koje se donose redovno već 10 godina, ali u Prištini to vide kao kršenje Briselskog sporazuma i suvereniteta Kosova.

„Ovo je očigledno kršenje i nepoštovanje Briselskog sporazuma, a suverenitet Kosova je primer institucionalne agresije koju samo Rusija primenjuje u Ukrajini“, naveo je Velja, govoreći o kadrovskim rešenjima donetim na sednici Vlade 27. jula.

Tada je odlukom, koju potpisuje premijerka Ana Brnabić, u Leposaviću Radoš Mihajlović razrešen dužnosti člana Privremenog organa, a imenovan je Dalibor Milunović.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

DSK će ove sedmice objaviti stav o Statutu ZSO

Photo: Unsplash

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu