Connect with us

Magazin

Umrla Rozalin Karter

Printskrin YT

Rozalin Karter, doživotna zagovornica mentalnog zdravlja i ljudskih prava, umrla je okružena porodicom u nedelju popodne, dva dana nakon što je otišla u bolnicu nakon dijagnoze demencije u maju, piše People.

Imala je 96 godina.

Bila je supruga 39. predsednika SAD, Džimija Kartera, i nosilac titule prve dame SAD, od 20. januara 1977. do 20. januara 1981.

Kao prva dama je bila politički aktivna tokom svog boravka u Beloj kući i prisustvovala je mnogim sastancima predsednikovog kabineta, i jedna je od najaktivnijih i politički najpismenijih prvih dama.

Vršila je ulogu najbližeg savetnika svog muža, i često je boravila u zvaničnim posetama u inostranstvu, naročito u Latinskoj Americi.

Tokom izbora 1976 novinari su je nazvali „čeličnom magnolijom“ zbog njenog krhkof i ženstvenog izgleda koji je sakrivao njenu čvrstu unutrašnjost.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Magazin

Ovaj hotel nazivaju „najopasnijim na svetu“

Pixabay

Kada razmišljate o hotelu uz more, verovatno zamišljate sunčane plaže, palme, zlatni pesak, bazen i ležaljke. Međutim, hotel Frying Pan koji neretko karakterišu kao „najopasniji na svetu“ nema ništa od toga.

Verovatno ne zamišljate ogromnu metalnu konstrukciju kilometrima od obale okruženu morskim psima i uzburkanim okeanom. Ako rezervišete sobu u hotelu Frying Pan, to je upravo ono što ćete dobiti.

Hotel se sastoji od ogromne metalne konstrukcije postavljene u plitkoj vodi udaljen oko 50 kilometara od istočne obale Severne Karoline. Izdiže se na 41 metar visine, a okačen je na četiri ogromna stuba koji su međusobno spojeni metalnim podupiračima.

Koja je zapravo svrha ove strukture postavljene usred okeana?

Prvobitno je izgrađen davne 1964. godine da zaštiti brodove u prolazu od nasukavanja u plitkim vodama. Ovo je unosno mesto za ribare, ali je istovremeno i mesto gde je zabeleženo 130 brodoloma u 14 godina.

Dok se svetionici obično grade na čvrstom tlu, ovaj je morao biti usred okeana, zbog čega više liči na naftnu platformu. Napredniji GPS je kasnije uzrokovao da više ne postoji potreba za prvobitnu namenu.

Nakon toga se toranj koristio kao platforma za posmatranje i proučavanje riba. 2010. godine platformu je kupio Ričard Nil iz Oklahome, koji je odlučio da je pretvori u jedinstveno mesto za boravak ljudi.

Može se sa sigurnošću reći da ovo nije luksuzno iskustvo sa pet zvezdica, ali svakako može ponuditi pravu avanturu ako ste ljubitelj aktivnijeg odmora. Na platformi se nalazi heliodrom ili se možete podići na vrh iz čamca.

Takođe vas može spustiti natrag u vodu radi ronjenja na zaštićenom grebenu koji se nalazi ispod njega. Unutrašnji smeštaj nije luksuzan, ali ono što možete očekivati ​​je spektakularan pogled na more i neverovatne izlaske sunca.

Toranj sada ima osam spavaćih soba – pet spavaćih soba sa odvojenim krevetima i tri spavaće sobe sa bračnim krevetom.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu