Connect with us

Politika region

U Velikom Trnovcu najviše glasova osvojila lista Koalicija „Albanaca Doline“ – Šaip Kamberiju novi mandat u Skupštini Srbije

Foto: Unsplash

Na osnovu nezvaničnih rezultata sa petih ponovljenih izbora za Skupštinu Srbije, najviše glasova od 705 izašlih birača dobila je Koalicija Albanaca – Ujedinjena Dolina, rekao je za portal Danasa Šaip Kamberi, koji je će biti po treći put narodni poslanik.

Iz ove Koalicije novinaru Danasa je rečeno da je na ponovljenom glasanju od 1.089 birača, glasalo njih 705.

Lista koju predvodi Šaip Kamberi dobila je 698 glasova, SPS 7, Nada 2 i jedan glasački listić je bio nevažeći.

Na petom glasanju na parlamentarnim izborima na biračkom mestu 6 u Bujanovcu (Veliki Trnovac) glasalo je ukupno 725 od 1.089 birača sa pravom glasa odnosno 66,6 %, što je više nego na prethodno održanom glasanju 27. maja kada je glasalo 56,7 % birača.

I CRTA navodi da je najviše glasova osvojila lista „Koalicija Albanaca Doline“ –  698, dok je Socijalistička partija Srbije osvojila 8.

Zatim, slede liste „Albanska demokratska alternativa“ i lista „Miloš Jovanović – Nada za Srbiju“ sa po 2 osvojena glasa, a lista  „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ osvojila je 1 glas. Preostalih 14 izbornih lista nisu osvojile nijedan glas.

Glasanje je proteklo uglavnom u skladu sa procedurama. Tokom dana posmatrači su zabeležili pokušaje pojednih birača da glasaju iako nisu imali ispravna lična dokumenta ili nisu bili upisani u birački spisak, ali im birački odbor to nije dozvolio.

Članovi biračkog odbora nisu uneli nikakve primedbe u Zapisnik o radu biračkog odbora.

Da podsetimo, na ovom biračkom mestu glasanje na parlamentarnim izborima se organizovalo pet puta. Zbog zabeleženih nepravilnosti, nadležni organi su četiri puta doneli odluku da se glasanje ponovi.

Izbori su poništavani, po prigovorima „Koalicije Albanaca doline“ i „Socijalističke partije Srbije“.

Kada je trebalo da se ponovi glasanje po treći put, 23. juna, ono nije ni održano, jer biračko mesto nije otvoreno zbog neslaganja članova biračkog odbora, kao i dojave o postavljenoj bombi.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Pavle Grbović (PSG): „Dobro što je Evropski sporazum postao deo pregovora sa EU“

Photo: Unsplash

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović ocenio je kao veoma važnu vest, što će Evropski sporazum o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova postati deo pregovaračkog okvira i deo Poglavlja 35 u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom.

„Nemoguće je biti proevropski političar, zalagati se za članstvo Srbije u Evropskoj uniji, a biti protiv ovog sporazuma. Pitanje za nas je da li prihvatamo da budemo deo političkog prostora koji kreiraju Evropska unija i SAD ili ne“, rekao je Grbović na TV N1.

„Politička odgovornost Aleksandra Vučića je da građanima objasni kako smo od pobeda nad Kosovom došli do toga da mora sat vremena nakon sastanka da se pred novinarima opredeli da li je za ovaj sporazum ili nije. Smatram da je pravedno da ljudi koji su bili nosioci politike devedesetih budu oni koji će morati da snose i konačne posledice svoje neodgovornosti“, rekao je Grbović.

On je dodao da država mora da prestane da traži izgovore zašto je svet nepravedan, već da treba jasno reći kriterijume i šta Srbija mora da ispuni ukoliko želi da bude deo Evropskog prostora.

„Ukoliko nećemo, hajde da donesemo takvu odluku, a onda oni koji se zalažu za tu opciju neka vode ovu zemlju u pravcu koji je negde drugde. Nije politički momenat za laganje i sebe i drugih i prenemaganje, vreme je za ozbiljne političke odluke i hajde da ih donesemo“, rekao je Grbović.

Kako je saopštio PSG, Grbović je istakao da ukoliko Srbija odbaci ovaj sporazum to ne znači da će se Kosovo vratiti pod okrilje Srbije.

„Ono što nedostaje kod onih koji se protive sporazumu je drugi korak, kad odbijete ovakav sporazum i odbijete da budete deo evropskog prostora suočavate se sa ozbiljnim ekonomskim posledicama. Alternativu u ovom trenutku ne vidim, niti je bilo ko nudi. Srbija ne može da bude okrenuta Iranu, Kini ili Rusiji i da tako nadomesti ono što ima sa EU“ zaključio je Grbović.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu