Connect with us

Politika

U Njujorku sastanak Vjose Osmani sa visokim američkim zvaničnicima: „Srbija da ispuni obaveze“

Foto: Unsplash

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se u Njujorku sa savetnikom u Stejt departmentu SAD Derekom Šoletom i izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, i ponovila zahtev da se „dijalog između Kosova i Srbije okonča međusobnim priznanjem“.

Kako je navedeno u saopštenju, kancelarije predsednice Kosova, na sastanku sa visokim američkim zvaničnicima Osmani je razgovarala o najnovijim dešavanjima u regionu, kao i o daljoj saradnji na unapređenju evroatlantskih integracija Kosova, kao preduslov za dugoročnu stabilnost.

„Ona je istakla i potrebu da se ide napred u procesu dijaloga sa Srbijom, fokusiranom na međusobno priznanje. Predsednica Osmani je istakla da Srbija treba da ispuni obaveze iz sporazuma o energetskoj mapi puta, kao i da je hitno potrebno postići uspeh u postizanju sporazuma o nestalima“, navedeno se u saopštenju.

Ranije je saopšteno da će kosovska predsednica na marginama zasedanja Skupštine UN imati susrete sa visokim predstavnicima zemalja, koje učestvuju na zasedanju UN-a.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu