Connect with us

Beograd

Trka Formule 1: Od 13 do 15 sati na Trgu Republike

Foto: Unsplash

Danas prestonicu očekuje jedan spektakl – centralnim gradskim ulicama provozaće se pravi bolidi Formule 1. Biće organizovana od 13 do 15 časova, a u njoj će učestvovati i legenda ovog sporta Dejvid Kultard.

Od juče, pa sve do danas će biti zatvorene ulice Kralja Milana (od Trga Slavija do Terazija), pri čemu će poprečne ulice biti prohodne, zatim Terazije, Kolarčeva, Makedonska (od Kolarčeve do Dečanske), Trg republike, Vase Čarapića i Studentski trg.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Aktuelno

Učesnici Litije za spas Srbije: Ustavni sud da čuva Ustav

Učesnici „Litije za spas Srbije“ , koji su se organizovali preko društvenih mreža, zatražili su danas od Ustavnog suda da ta institucija poštuje i čuva Ustav i ono što u njemu piše.

„Molimo se da Ustavni sud brani Ustav Republike Srbije u kome jasno piše da je brak samo između muškarca i žene – tako je bilo, tako jeste i da tako i ostane, a na njima koji rade u ovoj instituciji je odgovornost za poštovanje i čuvanje Ustava „, rekao je sveštenik, jerej Jovan Babić ispred zgrade Ustavnog suda gde su se učesnici litije zaustavili zaustavili tokom šetnje.

On je pročitao molitvu za svetinju braka i porodice.

Ispred Crkve Svetog Marka okupljenima se obratio profesor istorije Miloš Ković koji je rekao da je ovo što se danas dešava borba za svetinje i duhovnost.

„Izgubili smo suverenitet nad delom naše teritorije u centru Beograda, 17. septembra“, ocenio je Ković.

On je podsetio da je pored Crkve Svetog Marka bila, kako je naveo, nedavno šetnja LGBT pripadnika tokom Evroprajda.

„Iza naših leđa počiva čar Dušan, udaraju na naše svetinje i ovo je borba za svetinje i za našu duhovnost“, rekao je Ković.

On je dodao da to nije samo borba za Crkvu Svetog Marka, već i za Dečane, Gračanicu, ali i svu srpsku decu i u Beogradu, ali i na Kosovu i Metohiji.

Tokom šetnje učesnici litije zastali su ispred Prajd infocentra, a pojedini su držali transparent sa natpisom „Zabrana promocije sodomije na 100 godina“.

Učesnici skupa odali su poštu i ruskom caru Nikolaju kod njegovog spomenika u Ulici kralja Milana.

Litija je prošla centrom Beograda, od Patrijaršije do Crkve Svetog Marka.

Jerej Babić, pred početak litije pročitao je molitvu i poručio da će Beograd uvek biti Bogorodičin grad.

Učesnici litija su se mirno razišli.

 

(b.i)

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu