Connect with us

Zanimljivosti

Trikovi koji će vam olakšati vožnju tokom zime

Pixabay

Sneg koji je danas padao širom Srbije iznenadio je mnoge, iako je kraj januara, a zima uveliko traje. Ipak. neki vozači muku muče svaki put kada se temperature spuste ispod nule tokom noći i ujutru ih sačeka neprijatno iznenađenje kada treba da upale motor.

Treba znati da ne bi smeli da vozite sa zaleđenim staklima jer možete biti i novčano kažnjeni. Prema informacijama ADAC-a, ni struganje leda dok motor radi nije od velike pomoći, piše Fenix magazin.

Postoje dva trika koja će vam pomoći.

Kao prvo, važno je predvečerje. Vozači mogu da pokriju vetrobransko staklo i brisače. Ali ako pogledate ulice, vrlo malo ljudi to radi.

S druge strane, srećom, postoje načini kako rešiti zaleđena stakla na automobilu. Sirće je pravi čudesni lek za zaleđene vetrobrane.

Mogu se dogoditi i druge greške.

Kombinacija tečnosti za brisanje vetrobranskog stakla i uključivanje brisača može pružiti lek na prvi pogled. Međutim, brisači vetrobrana mogu se slomiti zbog naglog pokreta. Osim toga, tečnost za brisače je već zamrznuta. Ako se brisači miču, pitanje je radi li guma uopšte nešto protiv leda.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Berlin se bez zida vraća u DDR – Za samce samo mali stan

My home

Od 2024. godine u Berlinu stupa na snagu novi zakon o najmu stanova, koji je berlinski Senat nedavno usvojio. Prema novom pravilu samci će moći da iznajme samo jednosoban stan, a parovi dvosoban.

Pre skoro dve nedelje berlinski Senat je najavio projekat za borbu protiv nedostatka stambenog prostora u Berlinu. Strogi propisi na tržištu stanova trebalo bi da u budućnosti obezbede više stambenog prostora i pristupačne cene najma u Berlinu. Ali plan je izazvao nerazumevanje među stanarima, objavio je Fenix magazin.

Uprkos svim kritikama, projekat je sada i zvanično prihvaćen. Samci u Berlinu će u budućnosti imoći da se useljavaju samo u male jednosobne stanove. Samo parovi s decom će smeti da iznajmljuju ​​stanove s više soba.

– Pri najmu i prenajamu obezbeđuje se odgovarajuća srazmera veličine domaćinstva i stana kako bi se postojeći stambeni fond što bolje iskoristio – piše u sporazumu o saradnji Senata i šest stambenih zajednica u državnom vlasništvu i vlasništvu agencije za trgovinu nekretninama Berlinovo.

Nejasne smernice

Na pitanje nemačkog lista „B.Z.-a“ šta tačno znači „odgovarajuća srazmera“, gradska uprava za zgrade je odgovorila da će se u velike stanove useliti porodice, a mali stanovi će biti rezervisani za samce.

Međutim, šta je tačno veliki a šta mali stan, nije navedeno.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu