Povežite se sa nama

Kultura

Tribina „Rednek/ Seljački šok“ sutra u DOB

Objavljeno

on

Foto: Promo

Tribina „Rednek/ Seljački šok“ biće održana u ponedeljak, 27. septembra u 20 sati u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Govore: Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević

Jedna od najstrašnijih tema na filmu je odnos sela i grada, odnosno njihovog međusobnog sukoba u kojem skoro uvek nadrljaju, naivni i često arogantni, stanovnici gradova.

Neko ko je odrastao na betonu, po nepisanom pravilu se uvek teško snalazi u ruralnim predelima i onima koji ih naseljavaju. Urbani tipovi često umeju da budu nadmeni i smatraju da su bogom dani i na druge gledaju sa visine, čak i ako nisu takvi. Sa druge strane, uvek imate nekoga ko je ljubomoran na to što je vama neko podelio „bolje karte“. Ljudima iz unutrašnjosti u filmovima uvek drugačije miriše gradski novac, devojke su uvek slađe i to se mora okusiti. Žene su uvek ljubomorne na gradske „koke“ i na kraju neminovno mora poteći krv.

Pridružite nam se u istraživanju REDNEK/SELJAČKOG ŠOKA!

Aleksandar Radivojević i Nenad Bekvalac u okviru ciklusa tribina Šok uživo/Koridori DOB-a nastoje da pokriju sve aspekte filmskog šoka. Svaka tribina je šetnja kroz vizuelne uzorke-inserte iz raznih kultnih, kontroverznih, pikantnih i egzotičnih, kako igranih, tako i animiranih filmova, serija ili muzičkih spotova, koji na najbolji način prikazuju intenzivni vizuelni šok. Tribine su zabavnog i edukativnog karaktera, a krajni cilj je širenje horizonta tolerancije kod gledaoca.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

„Čarobnjak iz Oza“ u Malom pozorištu „Duško Radović“

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Predstava „Čarobnjak iz Oza“, sa Sanjom Marković u glavnoj ulozi Doroti, biće premijerno izvedena danas u 20 sati, na 72. rođendan Malog pozorišta „Duško Radović“.

Marković je rekla agenciji Tanjug da „apsolutno može da se poistoveti svaka devojčica“ sa likom Doroti, koju će igrati u predstavi za koju je Aleksandra Glovacki napisala tekst po motivima romana „Čarobnjak iz Oza“ Lajmana Frenka Bauma (1895-1919).

Doroti je divna devojčica! Obožavala sam i sada obožavam „Čarobnjaka iz Oza“! To mi je omiljena priča i film. Ali to nisam koristila (u radu na predstavi). Želela sam sa (rediteljem) Jagošem (Markovićem) da stvorim našu Doroti, da vidim šta je to što mi znači – rekla je Marković.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Massage House baner

Sponzorisano

  • lager

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu