Connect with us

Ekonomija

Tomislav Momirović: „Opravdana bojazan da će neki proizvodi poskupeti, mislim da ćemo uspeti to da izbegnemo“

Photo: Pexels

„U svakoj ekonomiji, ako naterate nekoga da smanji cenu, on će povećati druge. Često u praksi, on će povećati nekoliko njih da bi još dodatno zaraditi. Budimo realni, privatni sektor uvek želi da maksimizira svoj profit“, rekao je Momirović za televiziju B92.

Dodao je da u vanrednim okolnostima, kada je u toku rat na istoku Evrope, u toku velike inflacije i energetske krize, država mora da misli na svoj narod, a kompanije na svoje kupce.

„Zajednički smo postavili takvu situaciju… Ja mislim da ćemo uspeti da izbegnemo zato što smo mi tako postavili stvari – ne zato što su oni dobri pa ne žele, ili zato što im mi ne damo, već zato što smo koncipirali na način da oni budu, u roku koji smo uspeli da predvidimo, zadovoljeni u svojim interesima“, naveo je on.

Momirović je kazao i da je u prvih nekoliko sati akcije „Bolja cena“, kojom su do kraja godine snižene cene 20 artikala u srpskim trgovinskim lancima, nestalo svih proizvoda, ali da su trgovci ubrzo nabavili nove količine.

„Građani su navalili na te proizvode, svi su pokupovani, u roku od sat vremena su došle nove isporuke. Mi smo u velikom broju maloprodajnih lanaca imali situaciju gde su svi šamponi za odrasle, kupke, jednostavno rasprodate“, rekao je Momirović.

Govoreći o najavi da će od sledeće nedelje još 10 do 15 artikala imati snižene cene, Momirović je kazao da ne može previše da precizira u ovom trenutku, ali da će biti povrća i proizvoda koje konzumira najveći broj građana.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Najbolji hotel na svetu za 2023. godinu (VIDEO)

Pixabay

Kako se letnja sezona bliži kraju, The World’s 50 Best Hotels je sastavio svoju listu 50 najboljih svetskih hotela u 2023. godini. Najbolji hotel na svetu se nalazi u Evropi, u Italiji, na mondenskom jezeru Komo. U stvari, preko 20 najboljih se nalazi na Starom kontinentu.

Passalacqua, luksuzna vila iz 18. veka s pogledom na jezero Komo u Italiji, ove godine je proglašena najboljim hotelom na svetu. Ovaj butik hotel ima 24 sobe, sve su raspoređene u tri zgrade na sedam hektara savršeno negovanih terasastih vrtova punih maslinika, mimoza, ruža i magnolija.

Vila je nekad bila u vlasništvu kompozitora Vinćenca Belinija. Bogato je dekorisana, a izvorne freske i rezbarije na tavanici su dodatno ukrašene pozlaćenim ogledalima. Prostor je prijatan i luksuzan, taman toliko da ne bude previše kitnjast.

Hotelski restoran nudi jednostavnu i odličnu hranu uz opuštajuću atmosferu, sve je prilagođeno uživanju. Gosti često zalutaju u kuhinju i razgovaraju sa glavnim kuvarom, on je uvek raspoložen za priču.

Passalacqua je jedinstven hotel. Izvorno je podignut kao mesto na jezeru za prijatelje, za ljubav i razonodu, za užitke za stolom i italijansku umetnost „dolce far niente“. U prevodu, slatka dokolica, a ima li šta slađe i bezbrižnije od toga?

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu