Connect with us

Ekonomija

Tomislav Momirović: „Imamo dovoljno energenata, skladišta robnih rezervi su puna do vrha“

Photo: Unsplash

Energenata imamo dovoljno, skladišta robnih rezervi su napunjena do vrha i našim građanima ćemo obezbediti da u bilo kojim vremenskim uslovima svi domovi u našoj zemlji budu topli, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

On je nakon sastanka u prostorijama skladišta naftnih derivata Požega u Požegi, za potrebe Republičke direkcije za robne rezerve, rekao da smo krajem prošle godine imali 14.000 tona mazuta u robnim rezervama.

„Država je kupila još 30.000 tona mazuta kako se „hladna“ zima sa Istoka Evrope ne bi prelila i na našu zemlju i time pokazali, da kao država, posledice krize sa kojim se suočava cela Evropa, držimo pod kontrolom“, rekao je ministar Momirović, koji je nakon toga obišao i kompaniju za proizvodnju kožne galanterije Princ Leather.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Privreda

Tomislav Momirović: „CEFTA tržište je važno za srpsku privredu“

Photo: Pexels

„Značaj CEFTA tržišta za srpsku privredu je ogroman. CEFTA je drugi trgovinski partner Srbije sa učešćem u ukupnoj razmeni zemlje u iznosu većem od 18 %“, rekao je Momirović posle konferencije „CEFTA WEEК 2023“ u Podgorici.

Dodao je da će predsedavanje Srbije biti pre svega fokusirano na konsolidaciju i ojačavanje sprovođenja sporazuma, radu na intenziviranju trgovinske razmene strana potpisnica CEFTA, a pružiće i priliku da se među prioritete predsedavanja postave teme digitalizacije i elektronske trgovine.

Momirović je istakao da ekonomska saradnja koja se bazira na standardima i principima Evropske unije u okviru CEFTA mehanizma, a posebno na iskrenoj volji učesnica, donosi rezultate u vidu rasta ekonomske aktivnosti, trgovine, stvaranja novih i boljih radnih mesta.

„Vlada Srbije i Ministarstvo trgovine čvrsto stoje na stanovištu da je slobodna ekonomska regionalna saradnja od izuzetne važnosti, a to pokazuje i podatak da je u prvih devet meseci ove godine Srbija ostvarila blizu pet milijardi evra u trgovinskoj razmeni sa CEFTA“, rekao je ministar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu