Connect with us

Politika

Tomas Šunjog: „EU je partner Kosova, potrebno da se ispune obaveze iz SSP“

Foto: Unsplash

Šef kancelarije Evropske unije (EU) na Kosovu Tomas Šunjog ocenio je da je evropska pespektiva Kosova definisana stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) pre šest godina, kao prvog ugovornog odnosa EU i Kosova.

„Tokom poslednjih šest godina, u saradnji sa EU, Kosovo je radilo na veoma važnim procesima, uključujući sektore pravosudja,trgovine, obrazovanja i zapošljavanja. Politički dijalog i dobro susedski odnosi su važan deo toga“, kazao je on.

„Ugovor je potpisan na početni period od deset godina, sa mogućnošću produženja. Naredne četiri godine treba iskoristiti za postizanje značajnog napretka. Što se više sporazum bude sprovodio, Kosovo će imati više korist“, rekao je Šunjog.

Po njegovim rečima, uloga Vlade Kosova je da preuzme vodjstvo i obezbedi da se sve obaveze, koje proizilaze iz SSP ispune, uz podršku i u saradnji sa Skupštinom, civilnim društvom i privatnim sektorom.

„EU je Vaš partner i mi smo spremni da Vam pomognemo. Zajedno možemo ostvariti napredak“, poručio je Šunjog.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu