Povežite se sa nama

Turizam

Tivat spreman za turiste

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Letnja sezona na crnogorskom primorju je uveliko počela. Restorani i kafići se polako otvaraju za turiste, a pandemijska situacija se poboljšava i to u korist turista, ali i ugostitelja.

Dosad smo navikli da je crnogorsko primorje jedno od glavnih turističkih destinacija mnogih stranih posetilaca. Ove godine povoljne epidemiološke mere otvaraju još jedan grad u Crnoj Gori kao moguću letnju destinaciju.

Tivat ove godine stavlja sve svoje ugostiteljske kapacitete na raspolaganje turistima.

Prema rečima direktorice Doma zdravlja Tivat Danice Stevović, epidemiološka situacija u Tivtu je i više nego zadovoljavajuća, a broj vakcinisanih građana raste.

Ustanovljena je imejl adresa na koju mogu pisati turisti koji borave u Tivtu, a kojima je rezultat PCR testa neophodan za povratak u matičnu zemlju. Pravo da se vakcinišu u tivatskom Domu zdravlja imaju samo stranci sa privremenim ili stalnim boravkom u Crnoj Gori i lica sa diplomatskim ispravama.

Zahvaljujući ovakvoj povoljnoj situaciji u Tivtu, većina turističkih atrakcija, ugostiteljskih objekata, muzičkih i kulturnih događaja zaživeće u jeku letnje sezone. Shodno tome, iz Centra za kulturu i JU „Muzej i galerija“ potvrđuju da je kulturni program spreman, a krajem juna biće dostupan i celokupni program „Purgatorija“.

Radio Tivat naredne sedmice počinje sa emitovanjem letnje šeme radijskog programa, a već prepoznatljiv „Radio suncobran“ ovog leta će emitovati svoj program sa terase hotela „Magnolija“.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Grčka menja pravila za ulazak

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Državljani zemalja sa takozvane zelene liste u Grčku će moći da uđu sa negativnim antigenskim testom, rekao je na konferenciji za novinare zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalijas.

Deca do 12 godina starosti koja dolaze iz zemalja sa zelene liste moći će da uđu u Grčku bez negativnog PCR testa na korona virus.

Srbija i Grčka potpisale su proletos dokument po kom je državljanima Srbije koji su vakcinisani vakcinama protiv korona virusa dostupnim u našoj zemlji dozvoljeno da uđu u Grčku bez odlaska u karantin.

Neophodno je da imaju povrdu o završenoj vakcinaciji (najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku) izdatu od nadležnog organa (potvrda, pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza), podsećaju na sajtu Ministarstva spoljjnih poslova Srbije.

Ako niste vakcinisani, potreban vam je negativan PCR test ne stariji od 72 sata, a ako ste preboleli koronu, potrebna vam je potvrda da ste bolovali od 2 meseca do 9 meseci pre dolaska.

Grci su zadržali pravo da putnike na graničnom prelazu nasumično testiraju brzim testom, a ukoliko je test pozitivan, obavezna je kućna izolacija 10 dana u objektu po izboru putnika ili onom koji bude određen od grčkih nadležnih organa o trošku grčke države.

Podsetimo, granice su se za turiste otvorile 16. maja, a pre toga prelaz Evzoni je bio otvoren samo za one sa grčkim pasošem, javio je reporter Bratislav Ilić.

Spisak uslova za ulazak građana Srbije u Grčku:

1) Popunjen formular PLF

Ovaj formular možete naći na stranici travel.gov.gr

2) Dokaz o imunizaciji

Ova potvrda može biti u formi potvrde o vakcinaciji bilo kojom vakcinom koja se daje u Srbiji pri čemu poslednja doza mora biti primljena najmanje 14 dana pre dolaska.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu