Connect with us

Kultura

The Trigger i Goatmare & the HellSpades u Kragujevcu

Foto: Promo

The Trigger i Goatmare & the Hellspades zajedničkim snagama u Kragujevcu! Horor punk i metal okršaj događa se petak 31.mart u Domu Omladine od 21 sat.

The Trigger i Goatmare & the Hellspades zajedničkim snagama u Kragujevcu! Horor punk i metal okršaj događa se petak 31.mart u Domu Omladine od 21 sat.

The Tigger je sastav iz Beograda prepoznatljiv po mešanju drugih žanrova sa metal zvukom i autentičnom ženskom vokalu. Od osnivanja 2005.godine, objavili su tri studijska albuma i osvojili niz priznanja i nagrada.

Prvi period postojanja, u kom su klavijature imale važnu ulogu u zvuku benda, karakteriše uticaj elektronske muzike, ali poslednjih godina bend gravitira ka težem gitarskom zvuku koji često ima atmosferične i progresivne elemente.

Svestan ograničenja koje donosi rad samo na svom maternjem jeziku, sastav se posvećuje pripremi svog prvog izdanja na engleskom jeziku čije snimanje završava 2018. godine. Početkom 2019. godine, Trigger potpisuje ugovor sa renomiranom nemačkom izdavačkom kućom Massacre Records.

Novi album pod nazivom „The Time of Miracles“ izašao je 26.jula 2019.godine a bend je aktivan na internacionalnoj sceni kao „The Trigger“. Paralelno sa promocijom novog albuma, petorka je započela rad i na sledećem albumu koje će takođe biti na engleskom jeziku, a uskoro izbacuju EP na srpskom jeziku.

Goatmare & the Hellspades je horrorpunk/rockabilly bend iz Pančeva. Na sceni su od 2010. godine i iza sebe imaju popriličan broj izdanja i mnoštvo koncerata u Srbiji i inostranstvu, kao i veliki broj fanova.

Svaka pesma predstavlja zasebnu horror priču, a muzika kombinuje melodičnost i veselu atmosferu sa morbidnim i mračnim tekstom stvarajući kontraverzu i ogroman kontrast između lepog i odvratnog.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Kroz ključaonicu” u KC Grad

Foto: Promo

U ponedeljak, 12. juna u 19 sati u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnika Aleksandra Srbljanina pod nazivom “Kroz ključaonicu”.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju. Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom “Kroz ključaonicu”, stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela.

Izložba će biti otvorena do 25. juna svakog dana od 16 do 21 sat.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu