Connect with us

Kultura

Teatar La MaMa iz Njujorka i CultureHub u Parobrodu

Foto: Promo

CultureHub i La MaMa sa kolektivom Eho animato iz Beograda, organizuju od 1. do 3. septembra, druge međunarodne susrete „Mapiranje solidarnosti“ u Ustanovi kulture Parobrod.

Nakon izuzetno uspešnog međunarodnog skupa „Solidarnost: digitalne strategije za kreativnu otpornost”, koji je održan u julu 2021, održaće se drugi međunarodni susret koji okuplja internacionalne i regionalne umetnike. Oni će kroz niz radionica i kreativnih razmena istraživati mogućnosti za stvaranje novih modela podrške i solidarnosti. Umetnici iz različitih oblasti imaće priliku da prošire polje svoje prakse i da se povežu sa kolegama širom sveta.

Umetnicima i organizacijama potrebne su nove strategije za borbu protiv društvene i kulturne izolacije. Tema „Mapiranje solidarnosti“ izabrana je kao odgovor na promenu klime u kojoj se odvijaju umetničke prakse. Ovaj projekat odgovara na postojeće izazove deleći hibridne strategije za kreativno prilagođavanje, koje integrišu digitalni pristup sa živim izvođenjem i povezuju lokalno stvaralaštvo sa globalnim.

Učesnici ovogodišnjeg skupa su La MaMa, CultureHub, kolektiv Eho Animato, Doplgenger duo, Efemerne konfesije – Markiza & Dekadenca, Selma Selman i Nemanja Stojanović.

Poslednjeg dana skupa, u nedelju, 3. septembra u 20 časova, publika će imati priliku da prisustvuje javnoj projekciji video rada koji uključuje odgovore umetnika na temu solidarnosti. Ovaj audio-vizuelni performans biće održan ispred UК Parobrod i otvoren je za javnost.

Кolektiv Eho animato i CultureHub, uz podršku La MaMa pozorišta, već nekoliko godina kontinuirano rade na povezivanju lokalne umetničke produkcije sa međunarodnom scenom, kroz koprodukcije i razmenu znanja u oblasti novomedijskih umetnosti.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Kiki Lesendrić i Piloti u mts Dvorani 3. novembra

Foto: Prmo (mts Dvorana)

Poznati pop- rok sastav Kiki Lesendrić i Piloti održaće koncert u beogradskoj mts Dvorani 3. novembra, čime će zaokružiti svoje postojanje na muzičkoj sceni nešto više od 40 godina i istovremeno predstaviti i novi album “Mali tragovi  na nebu”.

Tim povodom se vođa benda Kiki Lesendrić obratio novinarima na press konferenciji u baru Lisabon u mts Dvorani.

Bendu Piloti ovo će, inače, biti prvi samostalni nastup u mts Dvorani, a osnivač benda uoči nastupa  poručuje da se itekako raduje svirci i beogradskom koncertu, posle duže pauze:

”Veliko je zadovoljstvo i raduje me što ću prvi put zasvirati na sceni mts Dvorane.. čuo sam mnogo pozitivnih stvari o akustici prostora i pravo je vreme da održimo koncert na ovom mestu. Ovaj koncert biće potpuno drugačiji od svega na šta je do sada naša publika navikla, jer ćemo pokušati da protrčimo kroz period 42 godine duge karijere”, kaže Kiki, ne krijući da bend za 03. novembar spema iznenađenje koje znači da se bend vraća na svoje prve albume  i taj zvuk.

Na naše pitanje o improvizaciji na koncertu i eventualnoj promeni „kursa kretanja“ stopama drugačijeg repertoara, kada koncert dobije puni zalet, frontmen Lesendrić kaže: „Ja nikada nemam scenario. Naravno uvek postoji taj neki papir koji stoji ispred nas, ali mi smo spontan bend i biće ovo presek naše karijere u muzičkom smislu.“

Kultni sastav je harao  Beogradom tokom 80-ih, a i dan danas brojne generacije uživaju u njihovim hitovim, te ih gotovo svakodnevno čujemo na radio stanicama.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu