Connect with us

Srbija

Svi žele na „srpske Maldive“

Printskrin YT

Smaragdnozelena voda i kućice na samoj površini jezera jedan su od najatraktivnijih prizora u Srbiji, pa jezero Perućac kod Bajine Bašte mnogi nazivaju srpskim Malidivima. Ova turistička destinacija iz godine u godinu postaje sve popularnija, a pravu ekspanziju doživela je tokom pandemije korona virusa. Od tada zainteresovanost gostiju za ovu lokaciju ne jenjava. Pre deset godina baviti se turizmom u Bajinoj Bašti nije bilo naročito isplativo, a danas od tog posla živi na stotine meštana.

– Kao dete koje je mnogo vremena provodilo na vodi, želeo sam da za sebe, porodicu i drugare napravim neki mali splav kako bismo imali gde da boravimo. U početku uopšte nije bio plan da se bavim turizmom. U međuvremenu, pojavila se korona, koja je svima stavila prst na čelo, došlo je to neko čudno vreme. Krenuli smo sa iznajmljivanjem tog jednog splava koji se pokazao kao pun pogodak. Potražnja je bila zaista ogromna, tako da smo proširili kapacitete. Pravio sam jednu po jednu i došao do toga da sada imam četiri kućice na jezeru, deo se izdaje, a drugi deo je za porodicu – rekao je za RINU Radisav Mićović iz Bajine Bašte.

Reka Drina jedno je od najvećih bogatstava koje Srbija ima, sa jednim od najdubljih kanjona u Evropi.
Upravo njenim pregrađivanjem nastalo je veličanstveno jezero Perućac. Ono po čemu se izdvaja od ostalih jeste to što spada u red najčistijih u našoj zamlji, a sama njegova geografska pozicija i blizina Nacionalnog parka Tara čini ga još privalčnijim za posetioce, ali i investitore.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Srbija

MUP: Apel građanima da koriste isklјučivo uređena kupališta, koja imaju uređenu spasilačku službu

Foto: mup.gov.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane, naročito roditelјe sa decom, da ukoliko da osveženje od letnjih vrućina traže na rekama i jezerima, koriste isklјučivo uređena kupališta, koja imaju uređenu spasilačku službu, izjavio je danas komandir ronilačkog voda Marko Mladenović.

Povodom početka letnje sezone, Mladenović je upozorio građane da u vodu ne ulaze u alkoholisanom stanju, neposredno nakon obroka i da ne precenjuju svoje plivačke sposobnosti.

Mladenović je građanima koji koriste polovna vozila i objekte poručio da poštuju sve propise i da prilikom boravka na njima nose zaštitnu opremu.

(MUP/I.T.)

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu