Connect with us

Kultura

Svetislav Goncić izabran za upravnika Narodnog pozorišta

Vlada Srbije je donela odluku da Svetislav Bule Goncić postane upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu.

Goncić je od oktobra 2021. godine obavljao funkciju v. d. upravnika nacionalnog teatra, a Vlada je odluku donela nakon sprovedenog javnog konkursa, piše Nova.rs.

Stalni član pozorišta Atelje 212 i direktor Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, Goncić je ostvario brojne pozorišne, televizijske i filmske uloge i autor je više dokumentarnih filmova.

Dobitnik je nagrada Gran pri “Ćele kula“ Festivala u Nišu 1982. godine, kao i nagrade „Ćuran“ na Danima komedije u Jagodini za ulogu Dafne u predstavi „Neki to vole vruće“.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvorena izložba „Kolaži“ Momčila Mome Antonovića

Foto: Pixabay

Izložba „Kolaži“ umetnika Momčila Mome Antonovića otvorena je u Galeriji „Haos“ u Beogradu i trajaće do 19. oktobra.

Urednica programa te beogradske galerije Borka Božović otkrila je da se kolaži preminulog slikara Mome Antonovića premijerno predstavljaju domaćoj publici, da je reč o zanimljivim delima stvaranim u ciklusima, kao i da su kolaži na novoj izložbi bili naknadno dorađivani crtežima.

Božović je na otvaranju pročitala komentar istoričara umetnosti Nikole Šuice koji je istakao da su Antonovićevi kolaži likovno delo „kao razlomljena slika sveta, kao delići približenih predmeta, igra posebne civilizacijske vrste“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu