Connect with us

Borilački sportovi

Sve bokserske selekcije u pogonu

POČETKOM FEBRUARA STARTUJE REGIONALNA LIGA

Srpski reprezentativci startovali su 2022. punim plućima, svakodnevnim treninzima, maksimalno motivisani sa jasnim ciljem, da takmičenja koja im slede dočekaju nesalomivi.

Kalendar bokserske 2022. sezone obiluje takmičenjima, raspored je zgusnut i zahtev veliku fizičku spremnost aktera plemenite veštine. Već 4. februara 2022. nastavlja se Regionalna liga susretom Maribora i Crvene zvezde u Sloveniji, nakon kojeg će kao i sa vrha tabele u grupi u nove borbe krenuti i BK Loznica. Našu boks armadu očekuje i Superliga Srbije.

Selektor muške reprezentacije Srbije Milan Piperski napravio je godišnji plan rada i takmičenja, u dogovoru sa trenerima svih uzrasnih kategorija.

– Zadovoljni smo kako teku pripreme naših reprezentativaca počevši od našeg tima koji se nalazi u Rusiji a koji čine jedan deo seniora i mladih, do na čak četiri mesta u Srbiji gde nekoliko stotina mladih boksera svakodnevno radi, sparinguje, brusi formu. Na Zlatiboru su takođe seniori i omladinaci. U Banji Koviljači kadetski i juniorski reprezentativci. Palić i Kragujevac ugostili su u okviru zimske škole boksa nekoliko stotina polaznika uzrasta od 2006. do 2009. i to nije sve jer u Beogradu se pripremaju najbolji srpski bokseri u kategoriji seniorki i omladinki. Ne pamti se ovakav početak sezone u olimpijskom boksu Srbije. Radimo puno i istako tako očekujemo puno u ovoj godini – objašnjava selektor Piperski.

Po završetku priprema selekcije Srbije, od onih najmlađih do seniorskih kreću u relizaciju planova u ringu.

-Radimo na tome da se sva takmičenja koja nam stoje u kalendaru 2022. dočekaju sa novom energijom, adrenalinom, nikad jači i spremniji, da ova godina bude novi iskorak srpskog boksa, iskorak u budućnost gde ćemo biti jedna od najvećih sila, što nam i jeste krajni cilj. Ništa se u životu ne može postići preko noći, posebno u sportu kao što je boks koji zahteva puno rada, vremena, ulaganja sebe u san kojem težiš, na kraju ostaju samo najjači, verujem da ćemo to biti mi u vremenu koje nam dolazi – zaključio je Piperski.

FOTO – BSS
A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Borilački sportovi

Zurab Datunašvili završava karijeru

SRBIJA OSTAJE BEZ OZBILJNOG KANDIDATA ZA MEDALJU NA OI U PARIZU

Srpski reprezentativac u rvanju poreklom iz Gruzije, Zurabi Datunašvili, dvaput svetski, a jednom evropski šampion u rvanju objavio je da je, usled zdravstvenih problema, primoran da okonča profesionalnu karijeru.

Gruzijac koji je, osim pomenutih medalja u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom, osvojio i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju nastupajući za Srbiju i izabran za sportistu godine od strane OKS u 2022, objavio je vesti o okončanju karijere na društvenim mrežama.

„Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle OI u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih.

Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar.

Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha“, napisao je Zurabi Datunašvili.

Velika šteta pošto Srbija gubi ozbiljnog kandidata za medalju na OI u Parizu, ali zdravlje iznad svega i zahvalnost Zurabu na medaljama koje je kao takmičar u kratkom periodu doneo našoj zemlji.

FOTO – OKS
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu