Connect with us

Književnost

Sutra promocija knjige „Sovjetske kantate“

Foto: Pixabay

Promocija knjige „Sovjetske kantate“ ruskog pesnika Sergeja Zavjalova, biće održana u petak 30. septembra od 19 sati u knjižari Trećeg Trga i Srebrnog drveta (Čumićevo sokače).

Učestvuju: Sergej Zavjalov (autor), Kornelija Ičin (prevoditeljka) i Dejan Matić (urednik).

Sergej Aleksandrovič Zavjalov (1958, Puškin) — ruski pesnik i prevodilac, klasični filolog. Rodio se u porodici čiji koreni vode poreklo iz Mordovije. Prve pesme objavljuje u lenjingradskom samizdatu 1980-ih. U svom pesničkom izrazu odriče tradicionalni ruski silabotonski stih, negujući slobodni stih i pesmu u prozi. Njagovi stihovi obiluju interpolacijama iz latinskog, starogrčkog, staroslovenskog, mordovskog jezika, te citatima iz književnih, folklornih i dokumentarnih izvora. U njima prepozanjemo korišćenje različitih postupaka antičke retorike, srednjovekovne književnosti, avangardne poetike. Autor je pesničkih knjiga: „Ode i epode“ (1994), „Melika“ (1998, 2003), „Govori“ (2010), „Sovjetske kantate“ (2015), „Pesme i poeme. 1993–2017“ (2018), kao i većeg broja eseja. Dobitnik je nagrada „Andrej Beli“ (2015. za knjigu „Sovjetske kantate“) i „Ceppo Internazionale Pistoia“ (2016). Njagova poezija je imala i koncertno izvođenje: 2019. na njegove stihove iz ciklusa „Epigrafi“ kompozitor Sergej Ahunov je napisao muziku, a 2021. i muzičku dramu „Božićni post“. Od 2004. Sergej Zavjalov živi van Rusije. Danas živi i radi u Švajcarskoj.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

„Za zdrave zube bez muke – četkicu u ruke!“ u Vulkančiću

Foto: Promo

Vulkančić je objavio sjajnu i drugačiju knjigu, koja ukazuje na važnost brige o zubima kod dece. Za zdrave zube bez muke – četkicu u ruke! edukovaće decu o pravilnom održavanju oralne higijene i njenoj važnosti, kroz deci bliske likove i humoristične događaje.

Takođe će im pomoći da prevaziđu često unapred izgrađeni strah od odlaska kod zubara, pomoću živahno oslikanog lika tetke Milice, stomatologa. Stoga ih na kraju knjige čeka diploma za hrabrost kod zubara!

Pronaći ćete i poster, sa jasno ilustrovanim i opisanim koracima za pravilno i temeljno pranje zuba, koje će deci pomoći da steknu i razviju zdravu rutinu.

Uz knjigu dolazi i Te-Pe četkica za zube za decu, prilagođena uzrastu 3+. Te-Pe četkice su nastale u saradnji sa stomatološkim stručnjacima. Već decenijama unazad ova firma pruža niz proizvoda za interdentalnu higijenu i vodi računa o preventivnoj stomatološkoj zaštiti.

Slikovnicu za decu uzrasta od tri do pet godina Za zdrave zube bez muke – četkicu u ruke! potražite na sajtu vulkancic.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu