Connect with us

Ekonomija

Stigao odgovor od Evropske komisije: „Poziva Kosovo da odmah ukine sva ograničenja na promet srpske robe“

Photo: Unsplash

Nakon što je Priština uvela meru zabrane uvoza proizvoda iz Srbije, ministar trgovine Tomislav Momirović uputio je pismo Oliveru Varheljiju i Evropskoj komisiji.

Momirović je tim putem istakao da ovakva odluka namerno izaziva neizbežnu humanitarnu krizu zbog činjenice da srpsko stanovništvo na Kosovu zavisi od osnovnih prehrambenih proizvoda, koji se dostavljaju iz centralne Srbije.

U odgovoru na njegovo pismo, Evropska komisija pozvala je vlasti u Prištini da odmah ukinu tu odluku.

Ministar je u pismu naveo da odluka prištinskih vlasti predstavlja otvoreno kršenje sporazuma CEFTA 2006. i da se kosi sa principima slobodne trgovine.

Varhelji se po primanju pisma zahvalio Vladi Srbije „na naporima koje ulaže u pravcu implementacije zajedničkog regionalnog tržišta i na posvećenom radu na realizaciji strateških ciljeva na putu Srbije ka EU“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Investiranje

Aleksandar Vučić: „Od 94 miliona evra za gasovod Srbija-Bugarska, 50 miliona je poklon Evropske unije“

Photo: Unsplash

Vučić je za televiziju Pink rekao da je ostatak, oko 20 miliona evra, finansiran iz republičkog budžeta.

Kako je istakao, povezivanje preko interkonektora sa Bugarskom obezbediće dodatni gas za Srbiju, a preko njega će biti moguće zakupiti i deo azerbejžanskog gasa, kao i gas iz Aleksandropolisa.

„Biće veća mogućnost dobijanja gasa sa teritorije Bugarske, Grčke i drugih zemalja. To će omogućiti sigurnost u snabdevanju i bolje cene“, rekao je Vučić.

Najavio je da će sutra, nakon puštanja u rad gasnog interkonektora Srbija-Bugarska, biti izveden prikaz sposobnosti padobranskih i specijalnih jedinica, kojima će prisustvovati predstavnici iz Bugarske i Azerbejdžana.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu