Connect with us

Politika

Stejt department: „SAD protiv izjednačavanja smrti kosovskog policajca i napadača“

Photo: Unsplash

SAD se protive pokušajima da se smrt narednika kosovske policije Afrima Bunjakua, ubijenog u napadu naoružane grupe Srba na severu Kosova, izjednači sa smrću napadača, izjavio je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Na pitanje kako Vašington gleda na napadače u selu Banjska, Miler je za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao da su SAD bile „veoma jasne“ u stavu „da najoštrije osuđuju koordinisane i nasilne napade na kosovsku policiju 24. septembra“.

„Izražavamo saučešće porodici narednika kosovske policije, koji je ubijen na dužnosti. Odgovorni moraju biti izvedeni pred lice pravde kroz transparentan istražni proces. Istraga je u toku“, kazao je Miler.

U Srbiji je bio dan žalosti zbog smrti Bunjakua i trojice Srba poginulih u razmeni vatre sa kosovskom policijom u Banjskoj.

Tu odluku Beograda osudila je i EU, čiji je portparol Peter Stano rekao da se Unija „protivi veličanju i oplakivanju zločinaca i terorista“ i da „napadače nikada ne treba izjednačavati sa žrtvama“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da pripadnici oružane grupe, koja je napala kosovsku policiju u Banjskoj za njega „nikada neće biti teroristi“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu