Connect with us

Magazin

Stavite čen belog luka u usta i sačekajte nekoliko minuta: Ovo su efekti!

Stavite čen belog luka u usta i sačekajte nekoliko minuta, efekti ovog prirodnog leka su nestvarni

Beli luk– fantastičan proizvod, s neprocenjivim korisnim svojstvima. Ovo fantastično povrće ima antibakterijska svojstva, leči mnoge tegobe, uključujući razne prehlade, arteriosklerozu i bolesti bubrega, jača kapilare i mnogo drugo.

U kineskoj medicini beli luk se koristi za potpuni oporavak organizma.

Uzmu mali češanj, stave ga u usta i natapaju ga pljuvačkom, “hodajući” u ustima. Taj se postupak obavlja ujutro tokom 30 minuta, kada u ustima ima bakterija.

Učinak sisanja luka je zaista zapanjujući. Pljuvačka, zajedno sa hranjivim stvarima, dopire do krvotoka, čisti krvne sudove i limfu. Takođe, češnjak jača usne, a desni zaustavljaju krvarenje, piše uspesnazena.com

Nakon postupka beli luk treba izgnječiti i očistiti. Ako nakon pranja zuba zbog mirisa, u usta stavite zrno kafe ili malo peršuna. Nekoliko gutljaja mleka u potpunosti će ukloniti miris luka iz vaših usta.

Zašto stavljati beli luk u usta?

Čisti krv, stimuliše apetit,
Štiti od epidemije gripa i drugih respiratornih bolesti, jača imunitet,
Korisno kod anemije, leči hronični bronhitis, čisti kožu..

Ako vam je problem da stavite čitav čen u usta, započnite s četvrtinom ili malim komadom i polako povećavajte količinu.

Kažu da je ovaj metod zaista efikasan.

Magazin

Ne, to nije kafa: Stručnjak otkriva koji napitak uništava vaš san!

Photo: Unsplash

Postoji mnogo različitih uzroka za poteškoće sa spavanjem ili nesanicu – stres, anksioznost i depresija ili toplota, ali retko ko pomisli da mu smeta hrana ili piće, koju konzumira u toku dana.

Dobro je poznato da kofein može da vas drži budnim i da može ostati u vašem sistemu do 10 sati.

Ali postoji još jedan popularan napitak, koji bi vas mogao sprečiti da odspavate preko potrebnih 7 do 9 sati – i to nije dobra vest za one koji vole da se provode do kasno u noć.

Prema rečima specijaliste za spavanje Džejmsa Higinsa, alkohol može imati „značajan uticaj“ na kvalitet vašeg sna.

„Konzumiranje alkohola može imati značajan uticaj na kvalitet vašeg sna, jer ometa vaš ciklus spavanja, posebno brze pokrete očiju (REM) i faze dubokog sna. Prvo, alkohol može da potisne REM u ranim delovima noći, što dovodi do poremećenog sna u drugoj polovini dok telo pokušava da to nadoknadi“, kaže Džejms.

„Održavajući prirodnu trezvenost, omogućavate svom telu da prirodno kruži kroz količinu REM sna koja mu je potrebna, što je ključno za poboljšano pamćenje, učenje i regulaciju raspoloženja. Pored toga, alkohol takođe može da prekine dubok san (faze 3 i 4), što je faza sna koja najviše obnavlja i koja pomaže poboljšanju vašeg fizičkog blagostanja i imunološkog sistema.“

Jedan od razloga mamurluka je upravo poremećen san. Džejms je nastavio:

„Korišćenje alkohola takođe može da poremeti vaše obrasce spavanja iz više razloga. Prvo, najverovatnije će vam trebati češće odlazak u toalet tokom noći. Vaše telo takođe može izgubiti sposobnost da reguliše svoju temperaturu, što dovodi do noćnog znojenja i pregrevanja. Uzdržavanje od alkohola će obezbediti da vaš san bude miran i regulisan“.

NHS savetuje da ne razmišljate o više od 14 jedinica alkohola nedeljno na redovnoj osnovi. Ako pijete čak 14 jedinica nedeljno, trebalo bi da ih rasporedite na tri dana ili više.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu