Connect with us

Borilački sportovi

Srpski bokseri osigurali pet medalja na EP u Budvi

VEĆ SADA JE TO SJAJAN NASTUP POŠTO SRBIJA IMA DEVET PREDSTAVNIKA

Mladi bokseri Srbije u konkurenciji do 22 godine takmiče se na prvenstvu Evrope 2023. koje se održava u Budvi.

Na šampionatu Starog kontinenta u Mediteranskom sportskom centru učestvuje preko 300 boksera i bokserki iz 35 zemalja Evrope. Srbiju na ovom prestižnom takmičenju predstavlja devet takmičara: Omer Ametović, Semiz Aličić, Stefan Camović, Almir Memić, Jovan Nikolić Aleksej Šendrik, Sara Ćirković, Kristina Nađ – Varga i Anđela Branković predvođeni selektorima Milanom Piperskim i Mirkom Ždralom.

Pet bronzi već su iskovali Ćirkovićeva, Ametović, Nikolić, Memić i Aličić koji će se dalje boriti za plasman u finale i priliku da se bore za zlatna odličja.

Aktuelna juniorska šampionka sveta naša Sara Ćirković je u četvrtfinalu u kategoriji do 54 kg savladala Nemicu Saru Mejrem Binbir i u polufinalu će se boriti protiv Irkinje Keli Robin.

U kategoriji do 51 kg Omer Ametović pobedio je Portugalca Leandra Edgara Monteira de Almeidu, sledi mu u okršaj sa Jermeninom Rudolfom Garbojanom za plasman u finale.

U kategoriji do 67 kg Semiz Aličić je pobedio Hrvata Fabijana Tomkića, naredni rival u polufinalu biće mu Slovenac Nejc Petrić.

U kategoriji do 71 kg Jovan Nikolić je bio bolji od Mađara Romea Buze, za novu pobedu rukavice će ukrstiti sa Moldavcem Vasilijem Sebotarijem.

U četvrtfinalu Almić Memić je u kategoriji do 75 kg eliminisao Albanca Flavia Metu, naredni meč polufinala boksovaće protiv predstavnika Turske Sultana Osmanlija.

FOTO – BSS
A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Borilački sportovi

Zlatna medalja za Milicu Đuričić

DVOSTRUKA OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA POSTALA PRVAKINJA BALKANA

Milica Đuričić nova je tekvondo šampionka Balkana u kategoriji iznad 73 kilograma. Onima koji manje pažljivo prate sport vest će delovati manje bitno, ali ako se zna da je Milica, ranije Mandić, dvostruka olimpijska šampionka, da posle Tokija nije trenirala do pre dva meseca, informacija postaje vredna.

Milica je i u polufinalu i u finalu savladala takmičarke iz Bosne i Hercegovine, prvo Doru Marušić, pa Aminu Hrvat i tako se popela na pobedničko postolje uz ovacije publike u Sarajevu.

“Srećna sam i zadovoljna sto sam se vratila na tatami. I posle porođaja i pauze uspela da se vratim malo u formu i borim se na Balkanskom prvenstvu. Iako je bilo teško pripremati se i boriti se posle toliko vremena, tekvondo ce uvek biti moja prva ljubav i drago mi je da se
današnjii dan ovako zavrsio,” rekla je Milica posle osvajanja medalje.

“Uživala sam u pripremnom delu, sa mlađim generacijama. Ulili su mi veru da će biti još bolji nego što smo mi bili. Hvala najboljem treneru Galetu i celom timu na neizmernoj podršci koju imam godinama.”

“Uvek je lepo videti Milicu na strunjačama, naručito kada pobeđuje. Prošlo je dve i po godine od Tokija i ovo je prosto neverovatno da se za dva meseca toliko vratila u formu, kao da nije bila na pauzi,” oduševljen je Miličin dugogodišnji trener Dragan Jović.

“Nije stvar uopšte u pobedama, mnogo više znači to sa kojom je lakoćom taktički pristupila i izdrżala ogroman pritisak koje njeni rezultati nose. Ovde je ona bila pravi šok! Niko nije očekivao da će je videti, radila je pod novim prezimenom Đuričić, pa neki nisu ni znali o kome se radi. Jako mi je drago što joj je ovo donelo zadovoljstvo koje joj je sigurno nedostajalo.”

FOTO – TDK GALEB
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu