Connect with us

Ostali Sportovi

Srpska štafeta 4×100 metara osma u finalu

ODLIČAN PLASMAN STJEPANOVIĆA, NIKOLIĆA, BARNE I AĆINA

Muška plivačka štafeta Srbije 4×100 metara slobodnim stilom osvojila je osmo mesto u finalu Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Štafeta u sastavu Velimir Stjepanović, Uroš Nikolić, Andrej Barna i Nikola Aćin isplivala je trku za 3:13,83 minuta.

Zlatnu medalju osvojila je štafeta SAD sa vremenom 3:09,14, Australija je osvojila srebro sa 3:10,50, Italija bronzu sa vremenom 3:10,95 minuta.

Četvrta je bila Velika Britanija, peta Mađarska, šesta Kanada, a sedmo mesto je pripalo Brazilu.

Svetsko plivačko prvenstvo u Budimpešti traje do 25. juna.

FOTO – PSS

A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostali Sportovi

Srbija odbranila titulu u planinarskoj orijentaciji

DOMAĆIN BALKANSKOG ŠAMPIONATA BIO ZLATIBOR

Reprezentacija Srbije u planinarskoj orijentaciji briljirala je na Balkanskom prvenstvu koje je upravo završeno na Zlatiboru. Reprezentativci Srbije pobedili su u generalnom plasmanu država i tako treći put za redom postali šampioni Balkana.

Srbija je osvojila prvo mesto sa 9025 bodova, drugi su bili Slovenci sa 5925 bodova, dok je trećeplasirana Makedonija sakupila 4292 boda. U kategoriji pionira, sve tri ekipe Srbije su zauzele prva tri mesta, dok su u juniorskoj kategoriji prvo i drugo mesto pripala ekipama Srbije, dok je treće osvojila ekipa iz Slovenije.

Seniori Crne Gore zauzeli osvojili su prvo mesto, dok su drugo i treće mesto pripala ekipama iz Srbije. U veteranskim kategorijama, Srbija je ostvarila prvo, Slovenija drugo, a Srbija se takođe našla na trećem mestu.

Balkansko prvenstvo okupilo je 132 takmičara iz pet balkanskih država koji su nastupali u 31 ekipi raspoređeni u 4 starosne kategorije. Najbrojnija reprezentacija na takmičenju bila je Slovenija. Takmičari su tokom dva dana morali da savladaju noćnu i dnevnu trku te da rešavaju planinarske testove.

Šampionat je održan pod pokroviteljstvom Balkanske planinarske unije, u organizaciji Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog kluba „Tornik“, uz svesrdnu podršku Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

FOTO – PLANINARSKI SAVEZ SRBIJE
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu